Geçen Yıl Toplam 2.140 Kilometre...

Geçen Yıl Toplam 2.140 Kilometre...

Türkiye'nin en yeni ve modern alt yapısı Denizli'de

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü 2016 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Geçen yıl toplam 2.140 kilometre alt yapı yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin en yeni ve modern alt yapısının Denizli'de olduğunu söyledi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı oturumunun 4. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirildi. "Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Mal Yönetimi Ayrıntılı Hesap Cetveli ve İcmal Cetveli" ve "Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü 2016 yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabı"nın görüşülüp kabul edildiği toplantıda DESKİ 2016 yılı Faaliyet Raporu oylandı. Büyükşehir DESKİ'nin 2016 yılı faaliyetlerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Biz sorunları ötelemek değil çözmek istiyoruz bizden sonraki nesiller rahat etsin, Denizli'de artık 100 yıl alt yapı konuşulmasın. Şu anda Denizli'deki alt yapı Türkiye'de yok. Yenilenmiş halini söylüyorum. Türkiye'nin en yeni alt yapısı, modern, sağlık, hijyen anlamında Denizli'de" dedi.

 

"Denizli merkezde alt yapının 3'te 2'si bitti"

 

Denizli merkezde alt yapının 3'te 2'sinin bittiğini, sadece bir bölge kaldığını anlatan Başkan Zolan, "Onu da yapacağız. Önümüzde seçim olduğunu söylüyorlar. Olsun. Biz kendimizi düşünüp şehrin geleceğini, ihtiyacını ötelersek başta kendimize hesap veremeyiz. 10-20 yıl başkanlık yapsak ne olur dönüp baktığımızda arkamızda eser kalmadıysa. Biz her şeyi göze alıyoruz. Korkmuyoruz. Olayların üzerine gidip sorunları seyretmiyoruz" dedi.

 

"Geçen yıl toplam 2.140 kilometre alt yapı yaptık"

 

Denizli Büyükşehir DESKİ'nin geçen yıl 1.275.000 metre içme suyu hattı yaptığını vurgulayan Başkan Zolan, "Bu mesafe neredeyse buradan İstanbul'a gider gelir. 2016 yılında 770 kilometre kanalizasyon hattı, 95 kilometre yağmur suyu hattı yaptık. Bazı ilçelerimiz ilk defa yağmur suyu hattı ile tanıştı. İhtiyaç

olan her bölgeye çapı 2 metreyi bulan yağmur suyu hatları yaptık. Geçen yıl toplam 2.140 kilometre alt yapı yaptık. Bu işlerde alın teri, gayret, uğraş var" dedi. Bunların yanında 96 adet içme suyu deposunun yenilendiğini kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "8 adet atıksu arıtma tesisi yaptık. 440 kilovatlık Güneş Enerji Santralini bitirdik. Hedefimiz kendi elektriğimizi karşılamak. Denizlimizi şehir suyunun tek merkezden izlendiği SCADA sistemi ile tanıştırdık. Merkezdeki tüm depolarımız bu sisteme bağlı ve son teknoloji ile donatıldı. Eskiden su deposunun kapağı açılıp el feneri ile bakılırdı, ölçümler el yordamı ile yapılırdı. Artık o devirler bitti. Bunlar görülmeyen yatırımlar."

 

"Büyükşehir DESKİ ile ne kadar övünsek azdır"

 

Başkan Zolan, "Otomatik klorlama sisteminde çok üst seviyelere geldik. Türkiye'de bu konudaki olumsuzluk ortalaması yüzde 6. Denizli'de ise bu rakam yüzde 3. Bu çok büyük bir başarı. 20-25'e varan şehirler var. Sağlıksız suyu biz asla vermiyoruz. DESKİ ile ne kadar övünsek azdır. Bir çok şehir bu konuda Denizli'yi örnek alıyor. Klorlama sistemimiz 460 depomuzda yedi yirmidört devam ediyor. 2016'da 70 lokasyonda 9.136 metre sondaj işlemi yaptık. Geçen yıl 70.734 adet arıza, bakım, onarım işlemi yapıldı ve milletimize daha kaliteli hizmet verebilmek için ihtiyaç olan 51 adet iş makinesi alımını gerçekleştirdik" diye konuştu.

 

"Vatandaşımız bizlere sabır gösteriyor ve destek veriyor"

 

DESKİ'ye 2016'da 575.949.000 TL'lik gider bütçesi öngördüklerini ifade eden Başkan Zolan, "DESKİ’nin 2016 yılındaki gider bütçesi 531.225.000 TL olmuş ve gerçekleşme oranı yüzde 92,23’tür. Bu büyük bir başarıdır. Bu önemli bir rakamdır. Gelir anlamında ise 300.000.000 TL öngörmüşüz, 267.000.000 TL de gerçekleştirmişiz. Burada da gerçekleşme oranı yüzde 87,21. Bu da önemli bir rakamdır. Büyükşehir gibi DESKİ'mizde aynı yürüyüşü gerçekleştirmiştir. Bu çalışmada gayret gösteren başta Genel Müdürümüz olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah başladığımız işler hızlı şekilde tamamlanacak. Biz biliyoruz vatandaşımız da bizlere sabır gösteriyor ve destek veriyor. Biliyor ki yapılan iş evladiyelik, bunlar torunumuzun torununun göreceği siyaset üstü işler, dertlere derman olacak işler." Konuşmaların ardından yapılan oylamada Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ 2016 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.