Geçen Seneki Başarı Devam Ettirildi

Geçen Seneki Başarı Devam Ettirildi

2018 YKS Yükseköğretime Geçişte İl-Bölge Başarıları ve Nüfus Hareketliliği raporu YÖK ile paylaşıldı.

A+A-

Paylaşılan raporla Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim alanında ki başarıları ile ülke gündeminde olmaya devam etti. Denizli 2018 Liselere Geçiş Sınavındaki (LGS)’ Türkiye ikiciliği unvanını, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavında da (YKS) devam ettirdi.

İlk Yüzde 5 Öğrenci

Ülke çapında 2018 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına giren adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamalarına göre dağılım tablosunda DENİZLİ 587.672 ortalama ile Türkiye İkincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Denizli'den 26.564 öğrencinin girdiği sınavda ilk yüzde 5 öğrenci, ilk beş binde 223 öğrenci yer aldı.

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitimde nitelik ve niceliğin artırılmasına yönelik 2008 yılında hayata geçirilen “Denizli Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (DEBİP) ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında Değerler Eğitimi adıyla hayata geçirilen “Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP)”  projelerin geri dönüşlerini ulusal başarı olarak alıyor.

 

İl Milli Eğitimden konu ile alakalı "Geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da başarılarımızın artarak devam edeceği inancıyla; İlimizi gururlandıran bu başarıda payı olan başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, değerli öğretmen ve yöneticilerimizi, saygıdeğer velilerimizi ve emeği olan herkesi kutluyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz." denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.