Gaziler Günü 96. Yıldönümünde

Gaziler Günü 96. Yıldönümünde

Gaziler Günü 96. Yıldönümünde

A+A-

 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 96.'cı yıldönümü Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı.

 

Törene; Valimiz Hasan Karahan, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile Gaziler ve yakınları katıldı.

 

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

 

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından Gaziler Günü dolayısıyla şiirler okundu.

 

Valimiz Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri buradaki törenin ardından, Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı. Muharip Gaziler Derneğindeki etkinlikte ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösteri sundu. Protokol üyeleri son olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret ederek şehit yakını ve gazilerimizle bir süre sohbet ettiler.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.