FETÖ Elebaşının Kardeşine Büyük Ceza

FETÖ Elebaşının Kardeşine Büyük Ceza

FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiaları ile Denizli’de tutuklu yargılanan kardeşi Kutbettin Gülen’e ceza yağdı.

A+A-

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, sanık Kutbettin Gülen, tutuklu olduğu Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılımda bulundu. Salonda sanığın avukatı da vardı. Tanık M.P, kapatılmış olan Çağlayan Matbaası'nda çalıştığı dönemde, yöneticilerce örgüte ait gazete ve dergilere abone olmayan çalışanların yerlerinin değiştirildiğini, Kutbettin Gülen'in de kendisini odasına çağırıp aynı baskıyı kurduğunu iddia etti.

 

Duruşma savcısı, kapatılmış olan Bank Asya'ya Fetullah Gülen'in talimatları ile para yatırdığı öne sürülen sanık ile "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını verdi.

İddiaları Reddetti

Kendisi ile alakalı suçlamaları ve aleyhine olan tanık ifadelerini kabul etmeyen Kutbettin Gülen, uzun zamandır tutuklu olduğundan sağlık sorunları yaşadığını ifade ederek, beraat ve tahliye isteğinde bulundu. Sanık avukatı Hasan Özçelik ise müvekkilinin yalnızca Fetullah Gülen'in kardeşi olmasından ötürü yargılandığını, FETÖ üyeliği ölçütlerini taşımadığını söyledi.

 

Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlarından 7 sene hapis cezası verdiği Kutbettin Gülen'in bu cezasını Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ilgili maddesi gereği yarı oranında artış ile 10 sene 6 aya yükseltip tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.