FETÖ Davasında Karar Açıklandı

FETÖ Davasında Karar Açıklandı

Denizli ilinde FETÖ/PDY'nin avukat oluşumunda oldukları ifade edilen kişilere yönelik süren davada yargılanan 10 avukattan 8'ine, 6 sene 3 ay ile 7 sene 6 ay arasında farklılaşan hapis cezaları verildi.

A+A-

Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dönüştürülen salonda devam eden, FETÖ/PDY'nin Denizli ilindeki avukat oluşumunda yer aldıkları dile getirilen kişilere yönelik açılan davada, karar duruşması gerçekleştirildi.

Tutuklu ve tutuksuz sanık avukatlarıyla yakınları duruşmaya katılımda bulundu. Duruşmada sanık avukatları, suçlamaları reddettiler ve tahliyelerini istediler. Mahkeme heyeti, 2014 senesinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Muhammed İkbal Çil ile Özcan Aksoy ve Muammer Güler'e 7 sene 6'şar ay; Yusuf Yılmaz, Hüdayi Kayhan, Emre Karcı, Mustafa Maskan ve Müdayi Kaplan'a 6 sene 3'er ay hapis cezası verdi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, davada tutuksuz bir şekilde yargılanan Ersan Teke ve Kadir Kurucu'nun beraati kararını aldı. Hapis cezaları alan Emre Karcı, Yusuf Yılmaz, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan ve Mustafa Maskan'ın tutuklu kaldıkları süreler dikkate alınıp yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol koşulu ile cezaevinden tahliye edilmeleri kararı verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.