Felaket Gelmeden Önlem Alınmalı

Felaket Gelmeden Önlem Alınmalı

Geçtiğimiz günlerde Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen ve kısa bir sürede hızlı bir şekilde yayılan ve hastane binasını kullanılamayacak duruma sokan yangın felaketi, herkes için çıkarılması gerekli önemli dersler içermekte.

A+A-

Yangın yönetmeliklerinin yenilenmesi, yeni yapılacak binalar ile alakalı bir takım düzenlemeler ve iyileştirmeler içerse bile yaşanan bu felaket "acaba mevcut binaların yangın güvenliği yeterli midir?" sorusunu akıllara getirdi.

Bilhassa okul, kreş, hastane, sinema ve tiyatro salonları, kongre merkezleri gibi vatandaşların çok yoğun bir biçimde kullandığı mevcut yapıların yangın güvenliğinin bir an önce masaya yatırılarak konuşulması gerekmektedir.

İçeriğinde yanıcı ve yakıcı bileşenler olan, kolay bir şekilde tutuşan ve dünün teknolojisi ile üretilen cephe kaplama malzemelerinin kullanıldığı bu tür binaların bir an evvel tespit edilmesi ve gerekli olan tüm düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

İnşaat Mühendisleri Odası bu noktada ilgili idareleri gerekli çalışmaları yapmaya, bir ajanda oluşturup eylem planı hazırlamaya ve önlem almaya davet ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.