Fatih Terim Milli Takımı Bıraktı

Fatih Terim Milli Takımı Bıraktı

Fatih Terim Milli Takımı Bıraktı

A+A-

Alaçatı'da bir restoranda kavga etmesinden sonra futbol kamuoyunun gündemine oturan Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle bir araya geldi.

İstanbul Levent'teki TFF binasına gerçekleşen toplantı sonrasında her iki tarafın da "ayrılma" konusunda hem fikir oldukları iddia edildi. Toplantının ardından Terim'in ayrılık haberini TFF resmi internet sitesinden duyurdu. TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan birtakım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır.

Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir.

Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz."

Fatih Terim bundan sonraki süreçte ne yapacağına dair henüz açıklama yapmasa da, kulislerde Galatasaray'ın başına geçeceği konuşmaya başlandı.

TFF İLE TERİM ARASINDAKİ İPLERİ KOPARTAN SÜREÇ

Nihat Kahveci'nin Beşiktaş'ın feda döneminde Yıldırım Demirören imzası bulunan 800 bin euro tutarındaki senet için icra takibi başlatması Demirören ile Kahveci arasında büyük bir krize yol açmıştı. 2012'den sonra bir türlü yıldızı barışmayan Nihat Kahveci ile Yıldırım Demirören krizine Terim yeni bir pencere açarak; TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in olduğu dönemde A Milli Takım'ın teknih heyeti içerisine Nihat Kahveci'yi da dahil etti.

EURO2016'DAKİ PRİM KRİZİ

EURO2016'da patlak veren prim krizinin kim tarafından, nasıl dışarıya sızdırıldığı hala belirsizliğini korusa da Yıldırım Demirören'e ait gazetelerin manşetlerinde "Milli Takım'da prim krizi" haberlerinin sütun sütun yer alması ve köşe yazarları tarafından sürekli yorumlanması Terim - Demirören arasındaki gizli savaşın kilometre taşlarından oldu.

EURO2016'da patlak veren "prim krizinin" ardından Fatih Terim'in Arda, Burak, Caner, Selçuk, Gökhan'ın kadro dışı bırakması TFF kanadında rahatsızlık yarattı ve bu duruma rağmen kamuoyu karşısındaki eleştirilere karşı "dik" duruldu. Kadro dışı kararları alınmadan önce TFF kanadıyla %100 hem fikir olunmadan alınan bu karar ve ardından çıkan af kararın TFF ile Terim arasındaki "uyum makasını" açmaya başladı.

UÇAKTA YAŞANAN KAVGA

A Milli Takım uçağında Yıldırım Demirören'in gazetesi Milliyet'in yazarlarından Bilal Meşe ile Arda Turan arasında yaşanan kavga ve edilen küfürlere Fatih Terim'in kayıtsız kaldığının iddia edilmesi ve Terim'in "Ben duymadım" açıklaması ve maçtan önce ve sonra gönderdiği "üstü kapalı" mesajlar TFF kanadında ciddi bir rahatsızlık yarattı.

ARDA TURAN KRİZİNİN İYİ YÖNETİLEMEMESİ

Arda Turan ile yıldızı bir türlü barışmayan Fatih Terim'in Arda Turan'ı önce kadro dışı bırakması, daha sonra affetmesi, basın toplantısındaki sözleri ve Arda Turan'ın A Milli Takım'ı bırakmasıyla noktalanan süreç Terim'in iyi yönetemediği düşüncesi TFF kanadında ağırlık kazanmış durumda.

ALAÇATI'DA YAŞANAN RESTAURANT BASKINI

Alaçatı'daki "kebapçı baskısı" TFF kanadında limitleri son raddeye getiren en kritik gelişme oldu. "Türkiye Futbol Direktörü" sıfatıyla kavgaya karışan Terim'in "bireysel olarak" düzenlediği basın toplantısındaki "Özür dilemiyorum, yine olsa yine yaparım" sözleri TFF'de büyük bir rahatsızlık yarattı.

RÜŞTÜ REÇBER İLE GİRİLEN DİYALOĞU

A Milli Takım'ın eski futbolcusu Rüştü Reçber'in yazdığı yazılar için Fatih Terim'in uzun bir mektupla Hürriyet Gazetesi'nden cevap vermesi uluslararası çapta teknik direktörlerin reaksiyonları göz önüne alındığında dünyada neredeyse benzeri görülmemiş bir hareket olarak değerlendirildi. Terim'in göreve başlar başlamaz TFF'deki görevlerinden uzaklaştırılan Rüştü Reçber ile girdiği "ulusal çaptaki" bu diyaloğ TFF kanadında hoş karşılanmadı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.