Farklı Kültürler Ortak Paydada

Farklı Kültürler Ortak Paydada

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Mesajda Rektör Bağ, Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanının bölünmez bütünlüğünü anlatan, milli duyguları perçinleyen önemli ve anlamlı günlerden biri olan ve aynı zamanda TBMM’nin açılışının 98. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içinde olduklarını ifade etti.

23 Nisan 1920’de yapılan TBMM’nin açılışının, kuşkusuz tarihin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Bağ, o dönemde toprakları işgale uğrayan, esarete mahkûm edilmek istenen ve yokluk içinde var olmaya çalışan bir milletin milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisin, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarı ile çıktığı yolda, ecdadın birlik ve beraberliğinden ödün vermeksizin, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiğinin ve bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıktığını dile getirdi.

Dünyada İlk ve Tek

Rektör Bağ, barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın; barış içinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerden biri olduğunun altını çizdi.

Bu önemli günde; varlıkları ile hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını en derin duygularla kutladığını ifade eden Bağ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşını sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini bu vesile ile bir defa daha rahmet ve minnetle yâd ettiğini dile getirerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.