Facebook Bu Özellikle Kendini Affettirecek

Facebook Bu Özellikle Kendini Affettirecek

Son günlerde yaşadığı veri skandalı ile kurulduğu günden bu yana en zor günlerini geçiren Facebook, çareyi, WhatsApp'takine benzeyen bir özelliği Facebook'a uyarlamakta buldu.

A+A-

Son zamanlarda milyonlarca kullanıcısının verilerinin kullanılmasına göz yumduğu iddiası ile tarihinin en zor günlerini geçiren sosyal medya devi Facebook, WhatsApp'takine benzeyen bir özelliği kendi platformuna entegre etmek için harekete geçti.

Geçen hafta Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’in ve diğer üst düzey Facebook yöneticilerinin Facebook Messenger’dan gönderdiği özel mesajların bir süre sonra otomatik olarak silindiği meydana çıkmış, bu durum ABD basınında çok konuşulmuştu.

Facebook, kullanıcılarının sahip olmadığı bu özelliğin 2014 senesindeki Sony Pictures hack'lenmesi olayının ardından yöneticilerin özel yazışmalarının korunması yapmıştı

Facebook, belli başlı kişilerin kullanımına sunduğu bu özelliği şimdi tüm kullanıcılar için hizmete sokacak. Facebook önümüzdeki aylarda kullanıcılar için mesaj silme özelliğinin yayınlanacağını açıklandı.

Geçen aylarda gönderilen mesajın silinmesi özelliği Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta uygulanmaya başlanmıştı.

Veri skandalları ile gündemde olan Facebook kullanıcıları ile alakalı oldukça geniş bir bilgi havuzuna sahip. İşte Facebook'un kullanıcılar ile alakalı bildiği şeyler...

Facebook siz her ne kadar fotoğraf veya konum paylaşmamış da olsanız sizi adım adım izliyor. Facebook uygulamasını mobil cihazınızdan her kullanışınızda sizin nerede olduğunuzu kayıt altına almakta. Bunlarla beraber seyahatten ne zaman döndüğünüz ya da beğendiğiniz ünlü isimlerden, hangi görüşü savunduğunuz, internette hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, diğer sayfalardan size hangi reklamı göndermesi gerektiğine kadar birçok bilgiyi bünyesinde barındırıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.