EURO 2016 seyircisiz oynanabilir

EURO 2016 seyircisiz oynanabilir

UEFA İcra Kurulu Asbaşkanı Giancarlo Abete, terör tehdidi nedeniyle Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'nın seyircisiz oynanabileceğini söyledi.

A+A-

Son dönemde Avrupa’ya da sıçrayan terör olayları UEFA’yı harekete geçirdi. UEFA İcra Kurulu Başkanı Giancarlo Abete, EURO 2016’nın seyircisiz oynanabileceğini söyledi.

Fransa’da bu yaz düzenlenecek olan EURO 2016 öncesinde terör saldırıları karşısında yeterli güvenlik önlemi alınamaması durumunda seyircisiz oynama opsiyonunu kullanabileceklerini söyleyen Giancarlo Abete, İtalya’da katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamada  “Avrupa Şampiyonası erteleyemeyeceğimiz bir organizasyon… Çünkü alınacak sonuçlara göre ilerleyen bir turnuvadan bahsediyoruz. Maçların kapalı kapılar ardında oynanması gibi bir risk her zaman var” dedi.

Turnuvadaki en büyük sorunun güvenlik riski olduğuna da değinen Abete “Spor organizasyonları, insanların güvenliği söz konusu olduğunda ikinci planda kalır. Her spor organizasyonunda, kamu düzenini sağlayacak bir yetkilinin bulunması en önemli önceliktir” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.