Etkin Pişmalıktan Yararlandılar...
Etkin Pişmalıktan Yararlandılar...
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın ( FETÖ/PDY) Denizli'deki finans yapılanmasıyla ilgili açılan İşadamları Davası'nda 4. duruşma başladı. Davanın sanıklarından Ali Süt, etkin pişmanlıktan yararlanıp örgütle ilgili itiraflarda bulundu, nasıl DİAD Başkanı olduğunu, telefonuna ByLock yüklenmesini, sohbet toplantılarını anlattı ve FETÖ'nün il imamlarını tek tek açıkladı. FETÖ/PDY'nin Denizli'deki finansal yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 67 sanıklı İşadamları Davası'nda 4. duruşma başladı. Duruşmada sanıklarından Süzer Tekstil'in sahibi ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan DİAD eski Başkanı Ali Süt ifade verdi. İşte o ifade...
7 SAYFALIK ETKİN PİŞMANLIK DİLEKÇESİ
Örgüt üyeliğini kabul ediyorum, etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. 2003 yılında örgütün Denizli il sorumlusu Muhammet Kaya ile tanıştım. Yurt inşaatı için yardım talebinde bulundu. Parayı elden verdim. Dini içerikli toplantılara katıldım. Muhammet Kaya, daha sonra sohbet toplantılarını İhsan hoca lakaplı kişi devretti. Bu kişi Denizli sorumlusuydu. Bu kişi Van'a gönderilince onun yerine Sadi Yıldırım görevlendirildi. 2005'e kadar görev yaptı ve İngiltere'ye gönderildi. Onun yerine de İlyas Kurtbay geldi. Ondan sonra da Abdullah Ülker görev aldı. 2006'dan 2009'a kadar bu kişi sohbet yaptı. 2009-2011 yılları arasında sohbetleri yapan Alpay Orhan'dı.
SOHBET GRUBUNDAKİLER
2003-2010 yılları arasındaki sohbet toplantılarımızdaki grubumuzda Veli Yağcı, Mustafa Dündar, Yakup Kulaksız, Hüseyin Oğdaç, Murat Kaynar, Süleyman Şahbal ve Yusuf Akar hatırladığım isimler. Hüseyin Oğdaç, Murat Kaynar, Süleyman Şahbal, Yusuf Akar zamanla ayrıldı.
SÜLEYMAN DEŞDEMİR İLE TANIŞMASI
2005-2006 yılları arasında kendisini il imamı olarak tanıtan Süleyman Deşdemir ile tanıştım. Cemaat adına yapılacak okul inşaatı için yardım istedi. Amcam Ahmet Süt ve ben yardımda bulunduk. Kendisiyle yılda 3-4 görüştüm.
CUMHURBAŞKANI GÜL İLE YURT DIŞI GEZİSİ
2007 yılında Denizli sorumlusu Süleyman Deşdemir, ben, Nurettin Yıldız ve Can Pekdemir ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kenya ve Tanzanya gezilerine katıldık. Gül, cemaatin okullarına gitti, övücü konuşmalar yaptı.
DİAD BAŞKANI OLMASINI İL İMAMI İSTEMİŞ
2008'de il imamı olan Süleyman Deşdemir DİAD Başkanı olmamı istedi. Başkan Yardımcılığını Can Pekdemir, yönetim kurulu üyeliğini Huseyin Moralıoğlu, Ali Çelikkol, Bilal Gören, Ali İhsan Kahveci, Murat Tarakçılar ve Murat Ağcabay yaptı.
DERNEKLER İMAMI KIRGIL İDİ
Cemaatin Denizli imamı Süleyman Deşdemir'in altındaki kişi Halil İbrahim Kırgıl'dır. Bu kişi aynı zamanda dernekler il imamıydı. Yemek organizasyonu düzenler, yönetim kurulu toplantılarında konuşur, sohbetler yapardı. 2011'de Kırgil'in isteğiyle DİAD Başkanlığından ayrıldım. Başkan Erdem Aydın oldu.
TEK AİDAT İLE BİRDEN FAZLA ÜYE
Derneğin üye sayısının 1200'den 1500'e çıkarılması için patronların güvendiği isimler bilgileri dışında üye kaydedildi. Bu sayı 1500'e çıkınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde plaketle ödüllendirdi.
MEHMET BOZ İL İMAMI OLDU
2010 yılında Süleyman Deşdemir'in tayin edilmesiyle Mehmet Boz il imamı oldu. Deşdemir'in davetiyle dernek üyeleri Afrika gezilerine gitti. Bu gezilere ayrı kafilelerde ben ve amcam da katıldı. Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de gezilere katıldı.
PARALARIN SİSTEME SOKULMASI
2010 yılında Halil İbrahim Kırgil'in teklifiyle Çağlayan Cetring'e ortak oldum. Bu şirket aynı zamanda Karaman Mahallesi'nde yurt yapıyordu, 50 bin lira katkıda bulundum. Halktan da para toplanıyordu. Bunun sirkete girişi sermaye yani pay artırımıyla oluyordu. Aslında sirket ortağı para koymuyor ama onunmuş gibi gösterilerek toplanan paraların sisteme yasal olarak sokulması sağlanıyordu. Ayrıca Kırgil'in isteğiyle 2011 yılında 6Adrenalin şirketine ortak oldum. Bu şirket cemaatle iltisaklıdır. Yurt yapar, vatandaşlardan para toplar. Yönetim kurulu başkanını bilmem. Muhatap olduğum kişi Kırgıl'di.
BYLOCK KULLANMAYA NASIL BAŞLADI
Sohbet hocalığını 2013 yılında Kırgil'den Bilal İbileme devraldı. 17-25 Aralık sonrası evlerdeki sohbetlere katılım azaldı. Bizim grupta Ömer Yıldırım, Erdem Aydın, Mehmet Karet, Mustafa Kırgil, Fatih Akkaya, Öğünç Elver, Ali İhsan Kahveci vardı. 2014 yılında ilk defa Kırgil, ByLock programını anlattı. Kakao ve tango gibi programların yerine bunu kullacağımızı söyledi. Benim tabletime ByLock'u Muhterem Güven yükledi. ByLock grubuna Fatih Akkaya, Ömer Yıldırım, Kazım Karaaslan, Recep Ali Yalçın'ı ekledim. 2016 yılında Bilal İbileme, "program yenilendi" diyerek, eagle yüklemesi yaptı. Bu programda İbileme'den aldığım maillerde kullandım.
BANK ASYA'YA 380 BİN DOLAR
17-25 Aralık sonrasında İbileme, Bank Asya'dan yoğun miktarda para çekildiğini, batmaması için para yatırmamız gerektiğini söyledi. Ben önce 350 bin dolar yatırdım. Daha sonra bir bankadan 100 bin lira kredi çekip bunu dolara çevirerek Bank Asya'ya aktardım. Bankadaki hesabım 380 bin dolar oldu.
TANIDIĞI İSİMLERİ TEK TEK SAYDI
Mahkeme Başkanı’nın sorusu üzerine davanın 67 sanığından tanıdığı ismleri tek tek saydı. O isimler şöyle:
Habip Yıldız: Benden önceki İşadamları Derneği Başkanı’ydı..
Erdem Aydın: Benden sonraki DİAD Başkanı’ydı.
Hasan Basri Metin: Dernek üyesiydi. Cemaat üyeliğini, iltisakını bilmem.
İshak Kalkan: Emlakçı olarak bilirim.
Levent Yaşar: Çağlayan Şirketi’nin müdürüydü.
Ali İhsan Kahveci: Aynı sohbet grubundaydık.
Uykan Kılıç: Sohbetlerde gördüm. Cemaat Üyesiydi. Derneğin yurt dışı organizasyonlarında uçak bileti onun şirketinden alınırdı.
Davut İlhan: Sohbet hocasıydı.
Özkan Atik: Aynı sohbet grubundaydık.
Yavuz Canbulat: Cemaat üyesidir.
Necdet Özer: DİAD’ın organizasyonlarında Denizli Ticaret Odası Başkanı olarak protokol masasında olurdu. Cemaat üyeliğini bilmem.
Ali Çelikkol: Cemaat üyesidir.
Veli Yağcı: Cemaat Üyesidir.
Halil İbrahim Kırgil: Beni bütün bu işlere bulaştıran, il imamından sonra gelen kişidir.
(Kaynak:D20Haber)
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.