Eski SAT Komandosu Ali Türkşen Meclise Giremedi

Eski SAT Komandosu Ali Türkşen Meclise Giremedi

Kesinleşmeyen seçim neticelerine göre, birçok ünlü isim yeni dönemde de Mecliste yer alma hakkını bulurken, ismi çokça duyulan bazı isimlerin parlamentoya giremediği görüldü.

A+A-

Siyaset sahnesinde ilk defa ittifaklar yapılarak yarışa girilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kesinleşmeyen  neticeleri açıklandı. 550 vekilin 600 vekile çıkarılması sonrasında açıklanan verilere göre, durum şöyle oldu.

 

Ünlü Futbolcu Alpay Özalalan’ın AK Parti’den aday olarak İzmir Milletvekili olduğunu görüyoruz. Ünlü motor sporcusu Kenan Sofuoğlu AK Parti Sakarya, Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar Elazığ, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in oğlu Barış Palandöken AK Parti Malatya, Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç AK Parti İstanbul, DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko CHP İzmir, Ergenekon davasından ötürü hapis yatan Mehmet Ali Çelebi CHP İzmir, sanatçı Barış Atay da HDP Hatay milletvekilliğini elde etti.

 

ALİ TÜRKŞEN SEÇİLEMEDİ

 

Partilerin listelerinde bulunan birçok ünlü ismin de parlamentoda kendisine yer bulamadığı görüldü.

 

Bu isimler arasında, MHP Ankara 2. Bölge’den aday olan terör uzmanı Abdullah Ağar, İYİ Parti Kocaeli’nden aday olarak gösterilmiş olan eski SAT komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen, en genç adaylar içinde olan 18 yaşındaki Elif Nur Bayram, 1998 doğumlu CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Irmak Neriman Nebioğlu, 18 yaşındaki İYİ Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Merve Asa da yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.