Eski Rektör,Bağcı Tutuklandı

Eski Rektör,Bağcı Tutuklandı

PAÜ’nün eski rektörü Hüseyin Bağcı mahkemece tutuklandı

A+A-

FETÖ/PDY Soruşturmasında tutuksuz yargılanan Pamukkale Üniversitesi, eski rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı,çelişkili ifadeler verdiğinden dolayı savcının talebi üzerine mahkemece tutuklandı.

Davanın Cumhuriyet Savcısı Azmi Ustaoğlu, verdiği mütalaada tutuksuz sanıklar eski rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ilk ara kararda tahliye edilen Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar'ın tutuklanmasını, Osman Kulak ve Mustafa Serinken üzerindeki adli kontrol uygulamasının devamını, tutuklu sanıklar Mine Yanık, Recep Kutlubay, Yasemin Işık Balcı, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt'un da tahliyesini talep etti.

Bir süre ara veren Mahkeme heyeti, aranın ardından savcının mütaalasına uydu. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı, Hüseyin Bağcı'nın tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca Bağcı ile birlikte, daha önceki ara kararda tahliye edilen Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar'ın da tutuklanmasına karar verildi. Ara  kararda ayrıca tutuklu sanıklar Mine Yanık, Yasemin Işık Balcı, Recep Kutlubay, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt'un da tahliye edilmesine kararı verildi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.