Eş Zamanlı Kontrolde Ceza Yağdı

Eş Zamanlı Kontrolde Ceza Yağdı

Eş Zamanlı Kontrolde Ceza Yağdı

A+A-

Denizli il Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri okul servis aralarının denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denizli il j.k.lığı trafik ekipleri 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrenci servislerinin denetimine başladı. Öğrencilerin daha güvenli bir ortamda okullarına ulaşmasını sağlamak amacıyla sürdürülen denetimler arasında tüm il genelinde aynı anda yapıldı.

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan listeler üzerinden yapılan denetimlerde; okul servis aracında bulunması gereken dur levhasının olup olmadığı, kapısının otomatik olup olmadığı, camlarının kafes tel ile kapatılıp kapatılmadığı, her koltukta kullanılabilir halde emniyet kemerinin olup olmadığı gibi fiziki şartları ile bulunması gereken belgeleri kontrol formuna göre titizlikle kontrol edildi.

Aracın kontrolü esnasında, geleceğimizin teminatı olan öğrencilere emniyet kemerinin önemi, servis aracına binme ve inme kuralları, karayolunda yaya olarak dikkat edilmesi gereken kurallar gibi, temel trafik kuralları da uygulamalı olarak gösterilerek anlatılıyor. Denizli il jandarma komutanlığı sorumluluk sahasında taşımacılık yapan bütün servis araçlarının denetimden geçeceğini belirten jandarma yetkilileri, bu maksatla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini, çalışmaların okul idareleri ile koordineli olarak yürütüldüğünü bildirdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre şu ana kadar 350 okul servis aracı denetimden geçirilerek 38 sürücüye eksiklikleri nedeniyle idari para cezası uygulandı ve bazı servis araçları trafikten men edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.