Erdoğan,Zeybekci'nin Müjdesini Değerlendirdi

Erdoğan,Zeybekci'nin Müjdesini Değerlendirdi

Erdoğan,Zeybekci'nin Müjdesini Değerlendirdi

A+A-

Bakan Zeybekci’nin iş dünyasına müjde niteliğindeki açıklamasını değerlendiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan:

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 21 Ocak Pazar günü Anemon Otel'de gerçekleştirdikleri Ekonomi 2018 Vizyon Toplantısı'nda dile getirdikleri KGF desteklerinin bu yıl da sürdürülmesi yönündeki taleplerinin karşılık bulduğunu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2017'de önemli bir fonksiyonu yerine getiren Kredi Garanti Fonu teminatlı kredilerin 2018'de de devam ettirileceğini açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli'de Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada KGF teminatlı desteklerin devamlı hale getirileceğini duyurduğunu gördüklerini söyleyen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bu konuyu 17 Ocak 2018 Çarşamba günü Denizli Polisevi'nde gerçekleştirilen ve davet üzerine Denizli iş dünyası adına katıldıkları 68'inci STK Buluşmaları’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'a da ilettiklerini anımsattı. O gün kendilerini dinleyen Karacan'ın bu konudaki taleplerini not aldığını ve Genel Başkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat aktaracaklarını belirttiğini kaydetti. Beklentilerine karşılık gelen bir açıklamayı yine bir Denizlili’den duymanın güzel olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, "İş dünyasının içinden gelmiş, derdimizi ve halimizi en iyi bilen Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin bu tür taleplerin karşılanması anlamında bize göre çok kısa bir sürede çağrımıza cevap vermiş olması, Denizli iş alemini çok sevindirdi" dedi.

 

KGF TEMİNATLI DESTEKLER DEVAMLI HALE GETİRİLECEK

Devletin haber ajansına yaptığı açıklamada "2017'de hakikaten çok büyük bir fonksiyonu yerine getiren KGF teminatlı destekler devamlı hale getirilecek. Tabii bunun en büyük kısmı da yine esnafımıza, KOBİ’mize ve ihracatçımıza..." diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin iş dünyasına çok önemli bir müjde verdiğinin de altını çizen Erdoğan, "Güzel haberle yeni haftaya ve yeni bir aya başlayacak olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Buradan alacağımız moral, motivasyon ve güçle, daha güzel işler yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Esnafımızdan üreticilerimizin büyük bir kısmını oluşturan KOBİ'lerimize, ihracatçımızdan onlara mal ve hizmet temini sağlayan tüm işverenlerimize kadar toplumumuzun geniş bir kısmını sevince boğan bu açıklama, işçi kardeşlerimize kadar iş dünyasının tüm paydaşlarının 2018'e dair umutlarını artıran bir gelişmedir” diye konuştu.

 

MAKİNA VE TEÇHİZAT YATIRIMLARINDA YERLİ VE MİLLİ SANAYİYE KDV MUAFİYETİ DESTEĞİ DE GELİYOR Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den en son görüşmelerinde TBMM Başkanlığı'na sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda ihracatçının uzun süredir beklediği KDV ile ilgili düzenlemelerin de bulunduğunu öğrendiklerini ve tasarıda iade edilecek KDV ile ilgili ihracatçının katlandığı yükün sonuçlandırılmasıyla ilgili düzenlemeler olduğunu bizzat duyduklarını da dile getiren Erdoğan, "Mevcut

durumdaki uygulamada, yatırımlar ile yatırım maliyetlerinde ve ithalatta KDV muafiyeti vardı. Yatırım teşvik belgesi alındığı zaman KDV ödenmeden ithalat yapılabiliyordu ama yerli mal veya makine kullanıldığında ise KDV ödemek gibi teşvikin de mantığına aykırı bir uygulama vardı. Bu konuda da yeni bir düzenleme olduğunu öğrendik. Yerli makine kullanımlarında da yatırım amaçlı olmak şartıyla yurt içindeki satın almalarda KDV muafiyeti getirileceğini bizlere ifade etti. Bu da yine o gün gerek Sayın Karacan’a gerekse Ekonomi 2018 Vizyon Toplantısı’nda Sayın Bakanımıza ilettiğimiz bir başka talebimizdi; bugün karşılıksız kalmayacağını öğrenmiş bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk" diye konuştu.

 

ERDOĞAN: “ÜRETİCİLERİMİZ, DESTEKLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ!”

Son olarak "Bakanımızın, geçen yıl önceki yıla göre verilen teşvik belgelerinde yüzde 81 artış yakalayan KOBİ'ler, esnaf ve sanatkar ile tarım sektörüne desteklerin devam ettirileceğini açıklaması, hükümetimizden bu yönde bir işaret bekleyen on binlerin yüzünü güldürmüştür" diyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Bakan Zeybekci'nin her zaman ve her koşulda üretenin ve çalışanın yanında olduğunu bir kez daha görsterdiğini, 2017'de özellikle ihracattaki büyümesiyle tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken ve takdirini toplayan iş dünyasının da bu desteği 2018'de de karşılıksız bırakmayacağına inandıklarını vurguladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.