Engin Polat cezaevinden çıktı

Engin Polat cezaevinden çıktı

40 yıla kadar hapis cezası istenen Engin Polat ve 3 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

A+A-

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verildi. Sanıklar cezaevinden çıktı.

"ÇOK MUTLUYUZ AİLEMİZLE KAVUŞTUK"

Engin Polat, tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz ailemizle kavuştuk" dedi.

Kara para akladıkları suçlamasıyla 40'ar yıla kadar hapis cezası istenen Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık daha serbest bırakıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise 4 tutuklunun tahliyesine itirazda bulunma kararı aldı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Gün katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada yer aldı.

Mahkeme heyeti, davaya ilişkin aldığı ara kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumuna vurgu yaparak tahliyelerine karar verdi. Kararın ardından savcılığın tahliye kararını reddetmesi sonrası mahkeme savcılığa ret cevabı vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.