“En küçük katkı bile onların hayatını değiştirebilir”
PAÜ’lü Prof. Dr. İbrahim Kısaç, TRT Avaz ekranlarında yayımlanan “Koçum Babam” isimli programa konuk oldu.
PAÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, TRT Avaz ekranlarında yayımlanan “Koçum Babam” isimli programa konuk oldu.
Özel gereksinimli bireylerin ailelerine, bu bireylere nasıl bir yaklaşımda bulunması gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.
TRT Avaz ekranlarında yayımlanan “Koçum Babam” isimli belgesel, özel gereksinimli bireylerin ailelerinin, bu bireyler için göstermiş olduğu fedakârlığı ve çabayı gözler önüne sermeye devam ediyor. Belgesel dizisinin 6. bölümünde özel gereksinimli bir birey olan Mehmet Abacı ve ailesinin hikâyesi ele alındı. Belgeselde, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, konuk olarak bir uzman gözüyle özel gereksinimli bireylere nasıl bir yaklaşım gösterilmesi gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.
Sözlerinin başında, özel gereksinimli olsun ya da olmasın her çocuğun başarabileceği alanların olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Kısaç, anne ve babaların mevcut şartlarda ne yapılabileceği konusunda düşünmesi gerektiğini söyledi. Anne ve babaların üzerlerine düşen sorumlulukları etkili bir şekilde yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.
Prof. Dr. Kısaç: “Onlara yapacağımız en küçük katkı bile onların hayatını değiştirebilir.”
Sözlerinin devamında, özel gereksinimli çocukların hipoterapi yöntemi ile hayvanlarla iletişime geçmelerinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Kısaç, bu yöntem sayesinde özel gereksinimli çocukların kendilerini yalnız hissetmediğine değindi. Bunun da çocuğun özgüveni ve kendini ifade edebilmesi adına önemli katkıları sağladığına dikkat çekti. Babaların basit işler dahi olsa çocuğuyla vakit geçirmesinin çocuğun ruh sağlığına, eğitimine ve kişilik gelişimine katkı sağlayacağının altını çizen Prof. Dr. İbrahim Kısaç sözlerinin devamında: “Çocuğun, kendine olan güveninin yani yapabiliyorum, başarabiliyorum algısının gelişiminde çok önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca çocuğun el ve göz koordinasyonunu gelişiminde, bir takım becerilerinin gelişmesi açısından da bu konu önemlidir. Çocuk, engelinden dolayı bunu ifade edemese de babasına, baba sevgisine ihtiyacı vardır. Bu sevgi ihtiyacını başkaları gösteremez. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara yapacağımız en küçük katkı bile onların hayatını değiştirebilir.” ifadelerini kullandı.
PAÜ Personeli Furkan Özhan “Koçum Babam”ın konuğu oldu
“Koçum Babam” isimli belgesel serisinin bir diğer konuğu ise PAÜ Hastanelerinde tıbbi sekreterlik ve veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosunda görev alan Furkan Özhan oldu. PAÜ Hastaneleri danışma masasında, PAÜ Hastanesine adım atan hemen herkese yardımcı olmaya çalışan ve onların sorularını özveri ile yanıtlayan Özhan, iş ve iş dışında geçen zamanını, babası Akimhan Özhan ve annesi Zeynep Özhan ile günlük yaşantılarından bir kesitini, belgeselin 5. bölümünde izleyenlerle paylaştı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.