En Çok İngiltere'ye İhracat Yapıldı

En Çok İngiltere'ye İhracat Yapıldı

TÜİK 2018 senesi, Haziran ayı Dış Ticaret verileni açıkladı. Bu çerçevede TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın vermiş olduğu bilgilere göre Denizli’de;

A+A-

İhracat yüzde 9.4, ithalat yüzde 3.8 arttı

TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile meydana getirilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 senesinin Haziran ayında, 2017’nin aynı ayına göre yüzde 9.4 artıp 256 milyon 307 bin dolara, ithalatsa yüzde 3.8 artıp 150 milyon 248 bin dolar çıktı.

Haziran ayında Denizli bu değerler ile Türkiye çapında en fazla ihracatın olduğu 8. il olurken ithalatta da 11. sırada yerini aldı.

En fazla ihracat yapılan ülke İngiltere oldu

Denizli ilinden, 2018 senesinin Haziran ayında en çok ihracat yapılan ülke İngiltere olduğu belirtildi. Bu ülkeye yapılmış olan ihracatın 36 milyon 898 bin dolar olarak gerçekleştiği ve İngiltere’yi sırası ile 22 milyon 837 bin dolarla Almanya’nın ve 17 milyon 276 bin dolarla da İtalya’nın takip ettiği açıklandı.

En fazla ithalat yapılan ülke Rusya Federasyonu oldu

Denizli iline bahsi geçen ayda en çok ithalat yapan ülke ise Rusya Federasyonu oldu. Bu ülkeden 41 milyon 636 bin dolarlık ithalat yapıldığı belirtildi.

YÜCEDAĞ’ın açıklamalarına göre Haziran’a Denizli’de fasıllar seviyesinde en büyük ihracat kalemi “Dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar” (46 milyon 640 bin dolar) oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.