Emekli Vekillere Zam Müjdesi

Emekli Vekillere Zam Müjdesi

Memurlara ek gösterge haberi beklerken, emekli milletvekillerine zam yapıldığı haberi alındı. Emeklilik hakkını kazanamayıp milletvekilliği süresi dolanların sigorta primi de 4 sene süre ile TBMM tarafından ödenecek.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminden önce, öğretmen, polis ve hemşirelere 3.600 ek gösterge yapılacağı ile alakalı verilen sözlerin yerine getirilmesi beklenirken emekli milletvekillerine “ zam kıyağı ” yapıldı.

Alınan bilgilere göre  Ek gösterge ile alakalı düzenlemelerin neler getireceğini daha evvel açıklayan emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, emekli milletvekillerine zam yapıldığını dile getirdi. Esen, düzenleme ile alakalı, 24 Haziran seçimlerinden önce polis, öğretmen ve hemşire başta olmak üzere çok sayıda kamu personeline ( emeklilerine de yansıyacak şekilde ) 3.600 ek gösterge verileceği vaat edildiğini, kamu personeline yapılan bu vaatlerin gerçekleştirilmesi beklenirken, emekli aylık artışlarında önceliğin milletvekillerine verildiğini, buna göre 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 203. Maddesi ile kanuna ek yapıldığını, bazı maddelerin değiştirildiğini, böylece emekli milletvekili aylıklarında 708 TL artışın yapıldığının görüldüğünü dile getirdi.

4 Sene SGK Primi Ödenecek

Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, Aynı düzenleme çerçevesinde; emeklik hakkı kazanamayan ve milletvekilliği süresi dolan eski milletvekillerinin Sosyal Güvenlik primlerinin (sigortalı payı dahil) 4 sene süre ile Meclis tarafından ödenmesinin de kabul edildiğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.