Emekli Maaşlarının Düşmesinin Sebebi

Emekli Maaşlarının Düşmesinin Sebebi

SGK'nın veri tabanında 150-250 TL daha düşük emekli maaşı bağlanacağını öğrenen sigortalılar, kurumu soru yağmuruna tuttu. Eksik hesap sistemin güncellenmemesinden kaynaklandı.

A+A-
Hepimiz bir gün emekli olmak için çalışıyoruz. Belki de emekli olma hayalinden daha çok emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağımızın hesabını yapıyoruz. Bunun içindir ki her gün binlerce kez hesap yapılmakta.SGK'nın hesaplama motorunda https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap bağlantısı ile ulaşılabilen bu uygulama, en düşük 3 bin 600 prim günü olan kişilerin sorgulama yapabildiği ve ''Bugün emekli olursam ne kadar aylık alırım?'' sorusuna yanıt bulabildiği bir uygulama olarak popülerliğini korumakta.

2016'DA MAAŞ DÜŞÜYOR MU?

2015 yılında maaşlarını hesaplayan sigortalılar aynı hesabı 2016 yılında yaptıklarında pek iç açıcı bir manzarayla karşılaşmadılar. 2016 yılı hesabında önceki yıla göre 150-250 TL arasında daha düşük emekli maaşı bağlanacağını öğrenen sigortalılar tarafından soru ve şikâyet yağmuruna tutulmuş durumdayız.




SÜRPRİZ DÜŞÜŞ GÜNCELLEMENİN YAPILMAMASINDAN

Bu konuda biz de birkaç örnek hesaplama yaptığımızda; yukarıdaki tabloda belirtilen sigortalının 2015'te sistemde hesaplanan ortalama aylık miktarı 2.501,56 TL tutarındayken 2016 yılı itibarıyla hesaplanan aylık bilgisi ise tabloda görüldüğü üzere 174,131 TL eksik olarak hesaplanmaktadır. Konunun muhatabı olan Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilik Yazılımları Daire Başkanlığı'nın açıklaması ise oluşan bu durumun 2016 yılı ile ilgili sistem yazılımı ve parametrelerin henüz güncellenmemiş olmasından kaynaklandığı, emekli maaşlarında 2016 yılı için herhangi bir düşüşün olmadığı yönündedir. Mevcut sistemin yazılım güncellemeleri ise bir aylık süre sonunda tamamlanacak olup, maaş hesaplamaları ay sonu itibarıyla normal değerde seyredeceği alınan bilgiler arasındadır. Yani panik yok… Güncellemeyi bekleyin, yeni parametrelerle emekli maaşları düşmeyecek… (Kaynak:Vatan)
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.