Emekler Boşa Gitti...

Emekler Boşa Gitti...

Denizli'nin Sarayköy İlçesi, Sazak Mahallesinde ekin tarlasında başlamış olan yangın 100 dekarlık biçilmemiş, 150 dekarlık biçilmiş toplam 250 dekarlık mahsulü kül etti.

A+A-

İddialara göre, Denizli ilinin Sarayköy ilçesi Sazak Mahallesinde ekin tarlalarının da olduğu arazide henüz tespit edilemeyen bir sebepten yangın başladı. Rüzgarın da etkisi ile alevler hızlı bir şekilde büyüdü ve İbrahim Çetin’e ait 60, İbrahim Yiğit’e ait olan 40 dekarlık biçilmemiş tarlayı kül etti.

 Dumanları ve alevleri gören çevre sakinleri hemen itfaiye ve orman ekiplerini arayıp yardım talep ettiler. Olay yerine Büyükşehir’e ait 8 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 35 personel, takviye olarak da orman ekiplerine ait 5 arasöz 15 personel, gönderildi.

Gözyaşları ile İzlediler

Yangın çıkan arazinin dört bir tarafından müdahale edilmeye başlandı. Ortalama  4 saat devam eden müdahaleden sonra  alevler kontrol altına alındı. Ama alevler biçilmiş, anız halinde ve makilik alana da sıçradı ve toplam 250 dekarlık bir alanda etkisini gösterdi.  Alevleri kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmasını  da başlattı.  Yangından sonra en büyük zararı ekin tarlalarını biçmeyen İbrahim Çetin ve İbrahim Yiğit yaşadılar. İki çiftçinin ekinleri gözlerinin önünde cayır cayır yanarak kül oldu. Çiftçiler bu durumu gözyaşları içerisinde takip ettiler. Meydana gelen  yangın ile alakalı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

 

Kaynak: Haber Denizli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.