El Konulan FETÖ Yurtları Talan Edildi!

El Konulan FETÖ Yurtları Talan Edildi!

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra el konulan FETÖ yurtları talan edilmeye başlandı.

A+A-

Yeşil Çivril Gazetesinden, Bülent Çakır'ın haberine göre...

FETÖ terör örgütüne ait Cihangir Eğitim Hizmetleri A.Ş. bünyesindeki Körfez dershanelerine ait Ahmet Özel öğrenci yurdunun içindeki eşyalar talan edilmeye başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan ve Vakıflar müdürlüğüne devredilen Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan Ahmet Özel yurdu korunamadığı için içindeki eşyalar çalınmaya ve talan edilmeye başlandı. Yurt içinde bulunan yatak, televizyon halı ve mutfak gereçlerinin çoğunun bir yıldır çalındığı ifade edilirken yurt binasının ayyaş ve kötü niyetli kişiler tarafından kullanıldığı belirtildi.

ÇİVRİL’DE YURT SIKINTISI VAR

12 BİN öğrencinin eğitim gördüğü Çivril’de yaklaşık 300 öğrencinin barınabileceği kapasitede bir yurdun boş kalmasının ve eşyalarının talan edilmesinin üzücü olduğunu belirten mahalle sakinleri “bu yurt yıllarca dershane ve yurt olarak kullanıldı. Çok büyük ve teşekkül bir bina ama son bir yıldır boş. Buraya geceleri gelen giden oluyor içinde içki içenler oluyor. Yataklar televizyonlar halı ve diğer malzemeler talan ediliyor. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler. Darbe girişiminden sonra Vakıflar Müdürlüğüne devredilen yurdun Milli Eğitim müdürlüğüne devredilmesi için yazı yazdıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan “bu yurdun Milli Eğitim müdürlüğüne tahsisi için gerekli yazışmaları yaptık ama olumlu sonuç alamadık. Bize devredilmiş olsaydı bu binayı öğrenci yurdu olarak kullanacak ve öğrencilerimizi devlet yurdunda ağırlayacaktık. Binanın şuan bulunduğu durum beni de çok üzüyor” dedi.

YAKLAŞIK 20 TON KÖMÜR VARDI

Yurt binasına el konulmadan önce yurdun deposunda 20 Tona yakın kömür olduğu belirtilirken kapı ve pencereleri kırılan yurttan bir yıldır kömürlerin çalındığını belirten vatandaşlar “kışın geceleri buraya gelenler üçer beşer kömürleri çaldılar. Yurdun deposu kömür doluydu ama şuan da az bir kömür kaldı. Bu malzeme ve kömürler devletin malı. Bunlar ihtiyaç olan yerlere gönderilebilirdi” dediler.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.