Ekonomiye Katkı Sağlayacaklar

Ekonomiye Katkı Sağlayacaklar

Bir süre evvel Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni bitiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde de vahşi depolamayı sonlandıracak.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamayı sonlandıracak Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonu inşaatında sona yaklaştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yapımı süren tesiste Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanmış olan günlük 80 ton evsel katı atık nakil işlemi yapılacak. Hemen hemen 9 bin metrekarelik büyüklükteki alanda inşa edilen aktarma istasyonuyla 2 ilçeden toplanmış olan evsel katı atıklar küçük araçlardan büyük araçlara aktarılıp Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşınacak. Tesisle hem trafik yoğunluğu engellenecek hem de 2 ilçede daha vahşi depolama alanlarından vazgeçilecek.

 

Atıklar ekonomiye geri kazandırılacak

 

Projenin başlaması ile bahsi geçen ilçelerden tesise karışık bir şekilde getirilecek olan evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli bir şekilde depolama sureti ile bertaraf edilecekler. Burada atık piller geçici bir şekilde depolanacaklar ve ambalaj atıklarıysa ekonomiye geri kazandırılacak.

 

Vahşi depolamaya son

 

Başkan Osman Zolan, bir süre evvel de Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamladıklarına dikkatleri çekip, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde yapılan vahşi depolamaya son verdiklerini, bu şekilde vahşi depolamanın başta insan ve ekolojik çevreye olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçladıklarını, kısa zamanda yapımı bitecek olan Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonunun herkese hayırlı uğurlu olmasını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.