Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği POLONYA’da

Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği POLONYA’da

AB Proje Ağını güçlendirmek, eğitimde iyi uygulamaların paylaşımını sağlamak amacıyla Erasmus+ projeleri hazırlamakta ve yürütmektedir.

A+A-

2022 yılında Denizli’mizde kurulan ve tüm üyeleri ilimizin önde gelen okullarında görev yapan okul müdürleri , öğretmenler ve emekli eğitimcilerden oluşan Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği uluslar arasılaşmak, ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına katkı sunmak, AB Proje Ağını güçlendirmek, eğitimde iyi uygulamaların paylaşımını sağlamak amacıyla Erasmus+ projeleri hazırlamakta ve yürütmektedir.

2022- 2- PL01- KA210 SCH- 000098635 numaralı HEALTHY WEALTHY isimli Erasmus+ Stratejik okul ortaklığı projesinin 2. Hareketliliği dernekten 4 öğretmeninin katılımıyla 17- 21 Haziran 2024 tarihinde Polanya’ nın Krakow şehrinin önde gelen okullarından II Liceum Ogólnokształcące im Króla Jana III Sobieskiego lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Dernek Yönetim kurulu üyesi Feride Sevinç ve Ayşe Yağcıoğlu’nun yer aldığı ulus ötesi hareketlilik faaliyetine Türkiye, Polanya, İspanya ve Hollanda’dan toplamda 20 öğretmen ve öğrenci 5 gün boyunca aktif olarak katılmıştır.

Bir hafta süren hareketlilik süresince proje alt başlıklarından olan gençlere sağlıklı yaşam becerileri kazandırmada Spor ve Fiziksel olarak aktif olmanın önemi üzerine sunumlar, workshoplar, beyin fırtınaları, toplantılar, sportif faaliyetler, yerel kurumlara ziyaretler yapılmış, ortak kurumlarda spor temalı yürütülen iyi uygulamalar paylaşılmıştır. Bunun yanında Erasmus+ programının genel amaçlarından olan kültürel paylaşımlar kapsamında Krakow’un coğrafi, tarihi ve sosya- kültürel öneme sahip yerlerine geziler düzenlenmiş, kültürel etkileşimler pekiştirilmiş, karşılıklı hoşgörü, saygı ve paylaşım ortamı sağlanmıştır.

Etkinlik sonunda katılımcı öğretmen ve öğrenciler katılım sertifikalarını alarak ülkelerine geri dönmüşlerdir. Projenin ilk hareketliliği Denizli’ de Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği ev sahipliğinde Kasım 2023 de 16sı yabancı katılımcının iştiraki ile yapılmıştır. Bağımlılıkla mücadele konusunun işlendiği Türkiye toplantısında Yeşilay Denizli Şubesi, Pamukkale Üniversitesi, buldan Kültür Evi vb. yerel kurumlar ile işbirlikleri yapılmış, gençlerde en yaygın görülen bağımlılık türleri ve mücadele yolları tartışılmıştır. Yine, tüm ortak kurumların katılımıyla projenin alt başlıklarından olan mental sağlığı koruma konusu Hollanda’da Ağustos 2024’ de işlenirken; Ocak 2025’de İspnaya’ da, gençlere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmanın önemi üzerinde durulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.