Eğitim Yapılanması Davasında Karar

Eğitim Yapılanması Davasında Karar

FETÖ’nün eğitim oluşumunda olduklarından dolayı haklarında dava açılan 112 sanıktan 83 tanesi 1 sene 13'er ay ile 13 sene  9 ay arasında farklılaşan süreler ile hapis cezası aldılar.

A+A-

Denizli ilinde FETÖ’ye karşı yapılan soruşturma çerçevesinde örgütün eğitim yapılanmasında oldukları öne sürülen 56'sı tutuklu toplamda 112 sanık ile alakalı açılan davada, 83 sanık 1 sene 13'er ay ile 13 sene arasında farklılaşan süreler ile hapis cezası aldı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda devam eden davanın karar duruşmasına, 56'sı tutuklu 90 sanık ile avukatları ve sanık yakınları katılımda bulundular.

Bir Kişiye 13 Sene

Son savunmalarını yapan sanıklar ve avukatları, suçlamaları kabul etmediler ve tahliyelerini istediler. Sanıklar ve avukatlarının son sözleri alındıktan sonra mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme, ihraç edilen eski öğretmen Osman Bikeç'e örgüt yöneticiliği yüzünden 13 sene  hapis cezası verirken, diğer 82 sanığa örgüte yardım ve örgüt üyeliği suçları ile 1 sene 13 ay ile 9 sene  4 ay 15 gün arasında değişen hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, 7 zanlının da tahliyesine hükmederken, kaçak 22 sanık ile alakalı kamu davasının dosyadan ayrılması ve haklarındaki yakalama kararının infazının beklenmesine karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.