Eğitim Toplumun Temel Gücü

Eğitim Toplumun Temel Gücü

Eğitim Toplumun Temel Gücü

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle Eğitim Bir-Sen Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Milletvekili Şahin Tin, toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekti ve “Toplumu ayakta tutan ve başarıya taşıyan en temel güç eğitimdir” dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Eğitim Bir-Sen Denizli Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sendika yönetimi ve öğretmenlerle bir araya geldi. Sendika binasında gerçekleşen ziyarete Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri Yavuz Aki, Emin Şen ve Osman Yüceliş Eğitim Bir-Sen, yönetim kurulu üyeleri ve öğretmenler katıldı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi’ye çiçek verdi.

‘ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEK’

Ziyaretin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi “Geleceğimizin inşasında, çocuklarımızın geleceğe yönelik hazırlanmasında öğretmenlerimizin rolü büyük. Öğretmenlik hem kutsal bir meslek hem de geleceğe daha iyi bakabilmesi için çok değerli bir meslek. Eğitimin kalitesi de öğretmenin kalitesiyle eş değerdir. O nedenle eğitimin öznesi olarak öğretmenler görülmelidir. Tabi ki yan materyallerde önemli. Ama öğretmene verilen değer hepsinden çok daha önemli. Sayın vekilimizin de bildiği gibi AK Parti’nin iktidar olduğu dönemden bu yana eğitime yapılan yatırım hepimizin malumudur. O yüzden AK Parti şahsında kendisine bugüne kadar eğitime verilen önemden ve değerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 ‘GELİŞİM VE BÜYÜMENİN TEMELİ EĞİTİM’

 Öğretmen Günü vesilesiyle Eğitim Bir Sen’i ziyaret eden Milletvekili Şahin Tin, burada yaptığı konuşmasında gelişme ve büyümede eğitimin büyük rolünün olduğunu ifade etti. Milletvekili Şahin Tin; “Öncelikle bu anlamlı gün vesilesiyle öğretmenler gününüzü yürekten kutluyorum. Bizler Öğretmenlerimizin değerini sadece bir günle hiçbir zaman sınırlı tutmadık. Her zaman onların yanında olmaya gayret ettik. 15 yıllık AK Parti iktidarında eğitime verilen önemin hepimiz farkındayız. Yeni okullar kazandırdık, okullarımızın içindeki fiziki şartların düzenlenmesi, geliştirilmesi, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltılması ve akıllı tahtalar gibi konularda gelişmeler sağladık. Açıkçası bu hizmetleri bizler AK Parti olarak kendimize bir görev bildik. Çünkü gelişmenin ve büyümenin temeli eğitimden geçiyor” dedi.

‘BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY EĞİTİMİN’

Bütçede en büyük payın eğitime ayrıldığını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana eğitime verdiği öneminin altını çizdi. Milletvekili Şahin Tin; “Hükümet olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri bütçede en büyük payı eğitime ayırdık. Eğitim bütçemiz 2018 yılında bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ine denk gelecek şekilde 134 Milyar 727 Milyon TL olarak belirlendi. Eğitim bizim için son derece önemli. Tabi öğretmen sayısının artışı da en fazla bizim hükümetimiz zamanında gerçekleşti. Şuan görev yapan 3 öğretmenimizden 2’si AK parti döneminde göreve başlatıldı. Bununla birlikte öğretmenlerimizin eğitimleri, gelişimleri ve benzeri konularda titizlikle takip edildi. Türkiye’de eğitim alanında bir reform gerçekleştirildi. Fakat bu yapılanlar yeterli mi tabi ki yeterli değil. Bu nedenle bizler her dönemde Öğretmenlerimizi önceliğimiz olarak gördük, onların mali ve sosyal haklarını iyileştirme konusunda gerekli olan tüm adımları attık. Bundan sonrada aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeye ve eğitime daha fazla bütçe ayırmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Öğretmenlerimize daha iyi haklar sağlamak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.