Eğitim Sistemiyle Spor Arasında Çatışma Var

Eğitim Sistemiyle Spor Arasında Çatışma Var

Çal Belediyespor’un Başkan Yardımcısı avukat Ahmet Türk, mevcut eğitim sisteminde sporcu yetiştirmenin çok zor olduğunu belirtti.

A+A-

Türk, eğitim sistemi ile sporcu yetiştirmenin bir birini desteklemesi gerekirken çatıştıklarını belirtti ve “Haftada 40 saat okula giden çocuk, spor yapmaya zaman bulamıyor. Alt yapıdan yetiştirdiğimiz futbolcular da tercih ettiği okula gitme adına kulüpten ayrılıyor, verdiğimiz emekler boşa gidiyor” dedi.

Çatışma Var

Eğitim sistemi ile spor arasında yaşanan çatışma sonucu, aileler ve öğrencilerin spor ile eğitim arasında tercih yapmak zorunda olduğunu söyleyen Çal’ın hukukçu başkan yardımcısı Ahmet Türk, “Türkiye’de az sayıdaki topluluk spordan para kazanıyor. Oysa, sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplum için spor tercih edilmeli. Çal Belediyespor’un alt yapı katagorilerinde 200 sporcu var. Kulübümüz emek veriyor, para harcıyor ama maalesef verilen emeklerin karşılığını almak zor. Çünkü, sistemde bir arıza var. Okulu bırakan sporcu eğitimsiz sporcu oluyor, okula devam etmek isteyenlerin çoğu da sporu bırakıyor. Bu kervan böyle yürümez. Spor ile eğitim birlikte koordineli şekilde yürümelidir. Eğitim yapımızdaki çarpıklıklar ve eksiklikler giderilip, spor yapan toplum haline gelmeliyiz” diye konuştu.

Ahmet Türk, Çal Belediyespor’un sezonu şampiyon olarak tamamlayıp, gelecek sezon da Bölgesel Amatör Lig’de profesyonel lige yükselmenin mücadelesini vereceğini sözlerine ekleyerek, “Çal’ın sosyo-kültürel değerini arttırmak için elimizdeki Çal Belediyespor markasını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Yakın zamana kadar Çal’ı tanımayanlar Çal Garası sayesine Çal’ı tanır hale geldi” yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.