Eğitim Sistemi Tamamen Değişecek

Eğitim Sistemi Tamamen Değişecek

İYİ Parti Milletvekili adayı Yasin Öztürk, partisinin eğitim politikaları hakkında bilgi verdi. Öztürk, öğrencilik durumu süren gençlerden hiçbir sınav için harç ücreti alınmayacağını dile getirdi.

A+A-

24 Haziran Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren İYİ Parti'nin 1. sıra milletvekili adayı Yasin Öztürk, bir ülkedeki en önemli şeyin eğitim olduğunu ifade etti.

SİSTEM DEĞİŞECEK

AKP iktidarının 16 senede tamamen tahrip ettiği eğitim sisteminin hızlıca düzeltileceğini ifade eden Yasin Öztürk, okul çağında olan nüfusun tümünün eğitime erişiminin sağlanacağını, okul öncesini ve temel eğitimi zorunlu hale getireceklerini, eğitimi, 1+5+3+4 biçiminde uygulayacaklarını belirtti.

Derslik sayısında artışa gidileceğini ve öğrenci yurtlarının yaygınlaştırılarak gençlere kolaylık sağlanacağını belirten Öztürk, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının sona erdirileceğini, mevcut sistemde sözleşmeli olan öğretmenlerin 4-A kadrosuna alınacağı dile getirdi. Öztürk, öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceklerini de söyledi.

AKADEMİK ÖZGÜRLÜK

Yüksek öğretimi; akademik ve bilimsel özgürlük, kurumsal özerklik, çeşitlilik, şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık, rekabet ve kalite ilkelerini esas alarak planlayacaklarını vurgulayan Öztürk, YÖK'ü kaldıracaklarını, akademik özgürlüğü tesis edeceklerini, Yüksek öğretim reformunu gerçekleştireceklerini dile getirdi.

SINAV ÜCRETİ YOK

Öğrencilik statüsünün devam ettiği gençlerden hiçbir sınav için harç ücreti alınmayacağının altını çizen Öztürk, öğrenim kredisi borcu olan gençlerin kredi borç faizlerinin affedileceğini, gençlere yüksek standartlarda yurt olanağı sağlanacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.