Ege Direnişinin Kıvılcımını Ateşlemişti

Ege Direnişinin Kıvılcımını Ateşlemişti

Mili mücadelenin Ege direnişinde ilk adımı atan ve direnişi başlatan Ahmet Hulusi Efendi kabri başında dualarla anıldı.

A+A-

Kurtuluş Savaşı senelerinde Milli Mücadelenin Ege direnişinde  Denizli'de ilk kıvılcımı ateşleyen ve verdiği mücadeleyle yalnız Denizli’nin  değil tüm Türk Milletinin iftihar ettiği Din Adamı Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ve İncilipınar İmamhatip Ortaokulu öğrencilerince vefatının 87. yılı münasebeti ile aile yakınlarının da hazır olduğu İlbade Mezarlığındaki kabri başında okunmuş olan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla anıldı.

Milli Mücadele önderinin aile yakınları adına konuşmuş olan Ahmet Müftüler, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin verdiği mücadele ile alakalı büyüklerinden duyduklarını anlatıp yaşamı boyunca dedesi ile alakalı aldığı övgülerden bahsetti.  

Anma programından sonra duygularını ifade eden Kaymakam Balcıoğlu, “Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ve İncilipınar İmamhatip Ortaokulumuz tarafından düzenlenen anlamlı programı büyük bir memnuniyetle izledim. Okullarımızda yürütülmekte olan EDEP (Eğitimde Değerler Eğitimi Programı) Projesinde yer alan “vatanseverlik” ilkesi kapsamında çok önemli bir faaliyet. Ecdadımızın vermiş olduğu mücadele karşısında çok çalışmamız gerektiğinin, gençliğimize ve geleceğimize Milli Değerlerimizi anlatma sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Mevlid Okutulacak

Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin ölümünün 87. Seneyi devriyesinde Pamukkale İlçe Müftülüğünce 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 12:15’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde  (PAÜ Kampüs Camii) Mevlid-i Şerif programının icra edileceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.