Ege Aşıklar Bayramı’nın 7.sinin Finali Denizlilileri Coşturdu

Ege Aşıklar Bayramı’nın 7.sinin Finali Denizlilileri Coşturdu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’nın finali yapıldı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’nın finali yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’nın finali 4’ü Türk dünyasından olmak üzere şehre gelen 24 aşığın katılımı ile gerçekleştirildi. Asırlardır süren geleneğin geleceğe aktarılması amacı ile yapılan etkinlik büyük bir beğeni aldı.


Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce bu sene 7.si organize edilen ve 2 gün devam eden Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı muhteşem bir final ile sonuçlandı. 4 tanesi Türk dünyasından olmak üzere Denizli iline 24 aşığın katıldığı final gecesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Geceye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, önceki dönem Denizli Belediye Başkanlarından Ali Aygören, davetliler ve çok sayıda vatandaş katılımda bulundu. Yurt içinden 20, Türk dünyasından 4 olmak üzere geceye katılımda bulunan 24 halk ozanı atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama gibi dallarda örnekler sundular. Salonu dolduran vatandaşlar unutulmaz geceye şahit oldular.

“Kültürümüzü geleceğe aktaracağız”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan Final gecesinde yapmış olduğu konuşmasında, programa katılan tüm aşıklara teşekkürleri ileterek, bu yapılan etkinliğin asla bir eğlence olmadığını, Türk kültürünün, Denizli ilinde yaşayan vatandaşlarımıza verilen en güzel kültür dersi olduğunu, 2 gün boyunca gönül coğrafyamızda yer alan dünyanın pek çok ülkesinden ve ülkemizin dört bir yanından gelen hocaların nağmelerini dinlediklerini ifade etti.

Gökoğlu, Denizli’de yanan bu milli kültür ateşinin inşallah evvela ülkemizde, sonra da dünyada sözlerini, sazlarını konuşturacaklarını sözlerine ekledi. Kendilerinden desteklerini hiç esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Gökoğlan, bu programların devamını getireceklerini ve kültürün gelecek nesillere aktarılacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.