Duyanı Şoke Eden Dolandırıcılık Yöntemi

Duyanı Şoke Eden Dolandırıcılık Yöntemi

Dolandırıcılar foyaları meydana çıktıkça kendilerini güncelleyerek yeni yöntemler ile vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. İşte son yöntemleri.

A+A-

Telefon, kredi kartı veya çeşitli dolandırıcılıkların yaşanması ve mağdurların ortaya çıkması ile bir nebze bilinçlenmiş olan vatandaşların sürekli uyanık olmaları lazım. Çünkü dolandırıcılar sürekli yeni yöntemler kullanarak canlar yakmaya devam ediyorlar.

Dolandırıcıların yeni yöntemleri herkesi şaşırttı. Havaların serinlemesi ve evlerin de yavaş yavaş soğuması ile beraber kışa hazırlık amacı ile kombi bakımı yaptırmak isteyen vatandaşlar adeta şaşkına uğradılar.

Dolandırıcıların vatandaşların evlerine bakım amaçlı girip kombilerin orijinal parçalarını çaldıkları ortaya çıktı. Konu hakkında Denizli Elektrikçiler Odası’nda bir açıklama geldi ve vatandaşlar uyarıldı.

Orijinal Parçayı Çalıyorlar

Kış aylarının yaklaşması ile kombi bakımı yaptırmak isteyen vatandaşların başı belaya giriyor. Bakım için gelen sahte servis görevlileri bırakın kombinin bakımını yapmayı kombinin içinden çıkardıkları orijinal parçayı alarak vatandaşı büyük zararlara sokuyorlar. Denizli Elektrikçiler Odası’ndan konu ile alakalı yapılan açıklamada yetkisi olmayan kişilerin evlere alınmaması gerektiği belirtildi.

Vatandaşların özellikle internetten sadece google yolu ile buldukları kişilerin kim olduklarının belli olmadığı, iş yeri belgesi ya da vergi levhalarının olup olmadığının bile olmadığını, bu kişilerin işten anlayıp anlamadıklarının bile bilinmediğini, servis kılığında evlere giden bu kişilerin kombilerde bulunan orijinal parçaları sökerek kendilerinin aldığını ve kombi sahiplerine ek masraf çıkardıklarını, vatandaşların bu konu hakkında uyanık olmaları gerektiği vurgulandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.