Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nün teması açıklandı

Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nün teması açıklandı

Tekstilin kalbi olarak bilinen Denizli'de, bu yıl beşincisi düzenlenecek Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nün ana temasının aile olacağı açıklandı. 

A+A-

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği'nin (DETGİS) girişimleri ve çok sayıda kurumun destekleriyle kutlanacak olan 5'inci Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nün 6 ve 7 Mart tarihlerindeki çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Program hakkında bilgi veren DETGİS Başkanı İsa Dal, "Denizli'de 200 bin nüfus geçimini tekstil sektöründen sağlıyor. Aile toplumun temel taşıdır. Festivalimizin bu yılki ana teması da aile olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun da Denizlili olması, festivalin ana temasının aile olmasında etkili oldu" dedi. Kutlamalara İstanbul Eminönü'nde başlandığını söyleyen Dal, finalin Denizli'de yapılacağını söyledi. 6 Mart Pazar günü saat 12.30'da bornoz giyip havlularla Delikliçınar Meydanı'ndan Valilik önüne kadar Gazi Bulvarı üzerinde kortej yürüyüşü düzenleneceğini söyleyen Dal, "Bu yıl sokakta halka havlu dağıtmayacağız. Zira, izdiham oluyor. Hayır kurumlarına 15 bin havlu ile 1500 bornoz hediye edeceğiz. Ayrıca, çekilişle 1500 kişiye de havlu bornoz seti vereceğiz. Denizli'den 1 milyar 7 milyon dolar havlu ve bornoz ihracatı yapılıyor. Havlu ve bornozun uluslararası tanıtımı da önemli. Bu anlamda festivalimizi önümüzdeki yıllarda uluslararası yapacağız" dedi.

 Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü nedeniyle Pazar günü Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'nda defile düzenlenecek. 1 Alman 12 Denizli firmasının ürünlerini mankenler gün boyunca tanıtacak. İsa Dal, "Düzenlenecek olan defile, Denizli'de planlamayı düşündüğümüz Moda Haftaları'nın da başlangıcı olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.