DTO Paydaş Çalıştayını  181 Firmayla Gerçekleştirdi

DTO Paydaş Çalıştayını 181 Firmayla Gerçekleştirdi

Denizli Ticaret Odası (DTO), Avrupa Birliği’nden almaya hak kazandığı 5 milyon Euro hibeyle tarihe geçen Denizli’de Teknik Tekstil Projesi için online paydaş çalıştayı yaptı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi’nin yanı sıra Almanya’dan uzman düzeyinde katılımın olduğu çalıştay büyük ilgi gördü. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 4 ay önce saha çalışmalarına başladıkları projelerinin teknoloji merkezi, kümelenme ve firma dönüşümüne destek sağlayacak hizmetlerin bir arada sunulmasıyla, teknik tekstil alanında tüm dünyada ilk ve tek olduğuna dikkat çekti; “166 firmamızla analiz çalışması yaptık; aralarından 30 asıl 30 da yedek belirledik. Bugün de çalıştayımızda 181 firmamıza projemizde geldiğimiz noktayla son teknoloji uygulamalar ve yenilikleri paylaştık. Katılımın büyük olması, gösterilen ilgi bizi sevindirdi. Projemiz, sanayimizde çığır açacak, Denizli’mize çağ atlatacaktır.” dedi.

DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstil Projesi Online Paydaş Çalıştayı’na, şehirdeki 181 firmanın temsilcisi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sema Palamutçu, Almanya’dan ITA Akademi Genel Müdürü Nicolina Prass, projenin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino ile proje paydaşlarından İkada İnsan Kaynakları firmasının İş Geliştirme Uzmanı İlhami Birkan, projenin teknik yöneticisi ve çalıştayın moderatörü Ayşegül Çivi ile Tekstil Mühendisi olan DTO Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “166 FİRMAMIZ İLE ANALİZ ÇALIŞMASI YAPTIK”

Çalıştayın açış konuşmasını yapan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projelerinin teknoloji merkezi, kümelenme ve firma dönüşümüne destek sağlayacak hizmetlerin bir arada sunulmasıyla, teknik tekstil alanında tüm dünyada ilk ve tek olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan, yaklaşık 4 ay önce saha çalışmalarına başladıkları projelerinin amacının ise, Denizli’nin imalat sanayinde teknik tekstil alanında kapasite oluşturmak ve firmaların dönüşümüne destek çıkmak olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Bu çerçevede, imalat sanayimizdeki 166 firmamız ile analiz çalışması yapıldı. Firmalarımızın altyapı olarak teknik tekstile dönüşüme ne kadar hazır olduklarını belirledik. Ayrıca, teknik tekstilin hangi alanlarını talep ettiklerini ve buna uygunluklarını tespit ettik. Objektif bir puanlama sistemiyle, bu firmalarımızın içinden, ilk etapta 30 asıl 30 da yedek isim seçtik. Onlara yönelik dönüşüm çalışması yapılacak. Firmalarımızın dönüşüm sürecinde ihtiyaç duydukları seminerler, eğitimler ve danışmanlık hizmetleri de planlandı. Burada verilecek hizmetlerin, her firmaya göre özel çözümler olduğunu belirtmekte fayda var. Bu tür bir yöntem, sonucun etkin ve güvenilir olmasını sağlayacaktır. Bugünkü online çalıştayımızın amacı ise, projemiz kapsamında kurulacak Denizli Teknik Tekstil Merkezimizin vereceği hizmetler ile sahip olduğu teknolojik altyapı hakkında, firmalarımızı bilgilendirmektir. Bunun yanında, Avrupa’da bu tip merkezlerin nasıl bir modelle yönetildiğini ve ülkemizdeki benzer merkezlerin nasıl çalıştığını, firmalarımıza anlatmaktır. Henüz kuruluş aşamasındaki merkezimizin nasıl şekillendirileceği konusunda, paydaşlarımız olan siz KOBİ’lerimizin de görüş ve önerilerini de alacağız. KOBİ’lerin söz sahibi olmadığı merkezler, yeterli ve etkin hizmet sunamazlar. Biz de buradan hareketle bu çalıştayı düzenledik. Takım Liderimiz Sayın Merino, bu konuda Avrupa’daki en iyi uzmanlardan biri. Önemli bilgiler verecektir. Bugün ve şimdiye kadar gösterilen ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyor, sanayimizde çığır açacak, Denizli’mize çağ atlatacak projemizin emektarı ekibimize de kolaylıklar diliyorum.” dedi.

UZMANLAR, EN SON TEKNOLOJİ UYGULAMALAR İLE YENİLİKLERİ ANLATTILAR

Başkan Erdoğan’dan sonra konuşmacılar, katılımcılara, uluslararası tekstil merkezleri ile teknik tekstil merkezlerinin teknoloji ve hizmetleri konularında, dünyadaki en iyi örnekleri anlattılar. Ayrıca, katılımcıları, DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ndeki paydaşlarıyla yaptığı geniş kapsamlı alan araştırmasının sonuçları ile kurulmakta olan Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin çalışma ve hizmetleri hakkında da bilgilendirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.