DSO Üyeleri İçin Devreye Girdi

DSO Üyeleri İçin Devreye Girdi

Alınan kararla maske kullanımının zorunlu olması, maskelere olan talebi yükseltince Denizli Sanayi Odası üyeleri için devreye girdi.

A+A-

Satışı serbest bırakılan ve 1 TL’lik tavan fiyat düzenlemesi getirilen tek kullanımlık maskelerin temininde ise hala sıkıntı yaşanıyor. 1 aydır bu konuda yoğun bir şekilde çalışan Denizli Sanayi Odası, bu hafta itibariyle maske temininde zorlanan üyeleri için toplu maske temin ederek dağıtmaya başladı.

Tekstil Kenti Denizli’de Maske Sıkıntısı

Tekstil kenti Denizli’de yaşanan maske sıkıntısıyla ilgili açıklama yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, “Tek kullanımlık maskelerde kullanılan kumaş ne yazık ki Denizli’de üretilen bir kumaş değil ve maske satışının serbest bırakılmasından önce bu kumaşın tedarikinde de problem vardı. Non-woven olarak adlandırılan kumaşın tedarikinde yaşanan sorun; bizim kendi ihtiyacımız olan maskeyi üretmemize de engel oldu. Emek yoğun sektörlerin kümelendiği bir sanayi şehriyiz ve sadece sanayide 1 haftalık maske tüketimimiz il olarak 650.000 adet. Meclis Başkanımız Mehmet Tosunoğlu’nun yoğun çabalarıyla geçen hafta kumaş tedarik edildi ve üretime başlandı. Şu anda her ne kadar maske satışı serbest bırakılsa da üyelerimiz yüksek miktarlarda maske temininde problem yaşıyor; bu nedenle biz de üretime devam ediyoruz ve maliyeti üzerinden üretilen bu maskeleri üyelerimize dağıtıyoruz. Meslek Komitesi Başkanlarımız aracılığıyla tüm üyelerimize ulaşarak ihtiyacı tam olarak tespit ettiğimize inanıyoruz.” diyerek yaşanan sıkıntıyı ve Denizli Sanayi Odası olarak ortaya koydukları çözümü dile getirdi.

Kasapoğlu: “Bez Maske Yeni Dönemin İhracat Fırsatı”

Türk Standartları Enstitüsü tarafından standartları açıklanan bez maske hakkında da açıklama yapan Kasapoğlu, “Yaklaşık 1 aydır TOBB Tekstil Sektörü Meclisi’nde Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte bez maske konusunu tartışıyoruz. Tek kullanımlık maskelerin sağlık sektörü dışında kullanılması sürdürülebilir bir çözüm değil. Bu nedenle üretim yerlerinde ve sosyal hayatta bez maske kullanımını önemsiyoruz. Bu konuda yaptığımız girişimler sonuç verdi ve hem yurtiçinde kullanımına hem de ihracatına izin verildi. TSE’nin açıklamış olduğu standartlar bizim için çok önemli. Biz de bu standartları üyelerimize duyurduk ve gerek kendi ihtiyaçları için gerekse ihracat için bez maske üretimi yapabileceklerini bildirdik. Tekstil sektörü dışındaki sektörlerden bez maskeye yönelik bir talep gelirse, Denizli Sanayi Odası olarak bunu da sağlayacak imkânımız var. Bugün birçok büyük global marka da bez maske ithal etmek için çalışmalarını başlattı. Bu bizim şehrimiz için bir ihracat fırsatı. Bu süreçte bez maske, yakamıza koyduğumuz mendil gibi bir aksesuar olacak gibi görünüyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum