DSİ Denizli İçin Sevindirici Haber Verdi

DSİ Denizli İçin Sevindirici Haber Verdi

Denizli'nin 2050 Yılına Kadar Su İhtiyacı Karşılanıyor

A+A-

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta açıklama yaparak; “Denizli İçmesuyu İsale Hattı" çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Aydınlar Akbaş Barajı ve Honaz Pınarbaşı kaynaklarından alınacak olan su ile yıllık 28,13 milyon m3 içmesuyu ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak olan Denizli İçmesuyu İsale Hattı işi kapsamında 12.544 m 1100 mm çelik boru ihzaratı yapılmış olup br-3 ve br-4 arasında 1615 m boru döşenmiştir. İmalatlara tüm hızıyla devam edilmektedir. İş kapsamında 52.300 m isale hattı, 7 adet yeni su deposu, 5 adet mevcut su deposuna bağlantı ve 2 adet terfi merkezi inşa edilecektir. İş fiziki olarak %4 mertebesindedir. 13.05.2019 tarihinde proje tamamlandığında Denizli Şehir Merkezi ve Çevre Yerleşim Yerlerinin 2050 yılına kadar İçme - Kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta; “Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Murat Acu'ya, şükranlarını sunarak emeği geçen DSİ ve firma personellerine teşekkür ettiğini” belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.