DOSB’de: “ Stres Siz Misiniz? “ Eğitimi Gerçekleştirildi

DOSB’de: “ Stres Siz Misiniz? “ Eğitimi Gerçekleştirildi

“Stres Siz Misiniz?” konulu eğitim Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

Günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi olan, Hem iş hayatı hem de özel hayatımızda sürekli savaşmakta olduğumuz Stresi yönetmeye başladığımızda daha önce kafamıza taktığımız, yersiz yere kendimizi üzdüğümüz, gerildiğimiz birçok konunun üzerinden gelmek amacıyla düzenlenmiş olan “Stres Siz Misiniz?” konulu eğitim Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

ELZEM AKADEMİ eğitim, danışmanlık, tic. Ltd. şti. sahibi Teyfik Bıyıklı’nın hazırlayıp sunduğu eğitimde Hayatımızı ve iş yaşantımızı daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getirebilmek. İster istemez bir zorunluluk olan stresi tanımak, Gerekli stresi yönetebilmek, gereksiz stresi hayatımızdan çıkarma yöntemlerini birlikte incelemek amacıyla Sunulan ve uygulamalı etkinliklerinde yer verildiği etkinlikte katılımcılar Stres Yönetimi Nedir? Stres Yönetim Süreci, Stresin Etkileri, Fiziksel korunma, Zihinsel korunma , Gerekli Stresi Yönetme, Gereksiz stresi belirleme ana konu başlıklarında bilgilendirildi.

 

Stresi tamamen benimsemek ya da stresten tamamen uzaklaşmak sağlıklı değilse, stresi yönetebilmek ve kontrol edebilmek üzerinde çalışmak gerektiğini belirten Teyfik Bıyıklı, “Stresin varlığı, sağlıklı bir belirtidir. Yönetilemiyor olması ise asıl müdahalede bulunmamız gereken sorunlu kısımdır. Stresi sağlığımız için bir çeşit zehir olarak gören bakış açısına karşılık Paracelsus’un sözünü hatırlamakta fayda olabilir. Zehir ile ilacı ayıran, dozdur. Bu nedenle; stresin yönetilmesi, dozun ayarlanması ve dolayısıyla stresin kendisi de ilaç işlevi görecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Katılımcılara örnekler vererek konuşmasına devam eden Bıyıklı, “Birlikte düşünelim bir sonraki gün önemli bir sunum yapacak öğrencinin ‘stressiz yaşamı benimseme felsefesi’ nedeniyle kendisinde ruhsal gerilime yol açacak olan sunum hakkında düşüncelerden kaçınması gayet olasıdır. Herhangi bir hatırlatıcıya maruz kalmayışını ‘stressiz bir yaşamın

gereği’ olarak değerlendirebilir. Peki ertesi gün sunumda, konusuna yeterince hakim olamayışına engel olabilecek midir bu durum? Maalesef ki hayır. Stres optimal seviyede kullanıldığında bir yakıt işlevi görür. Çalışmak, öğrenmek, gelişmek, konfor alanımızdan uzaklaşmak, doğal olarak stresi de beraberinde getirir. Çünkü tüm bu değişimler bir gerilim yaratır. Stresi optimal seviyede tutmak, yapılan işlemi maximum performansa dönüştürür. Dolayısıyla nasıl ki, stresli yaşamdan kaçınıyorsak stressiz yaşamdan da aynı ölçüde kaçınmalıyız." dedi.

 

Toplantı sonunda katılımcıların konuyla ilgili sorularını cevaplayan Bıyıklı, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilerek bir başka seminerde buluşmak üzere sözleşerek sona erdirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.