Dolar’ın Önlenemez Yükselişi Sürüyor

Dolar’ın Önlenemez Yükselişi Sürüyor

ABD'nin Türkiye'de ev hapsindeki Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması için Adalet ve İçişleri bakanlarına karşı yaptırım açıklamalarından sonra yükselişi devam eden Dolar bu sabah 5.11 seviyesini de aşıp yeni bir rekor kırdı.

A+A-

Tüm bu olanlara Doların tepkisi devam ediyor.  Şu sıralarda Dolar/TL 5.1110/5.1130'dan işlem görürken Euro/TL ise 5.9040/5.9062 seviyelerinde bulunmakta.

Piyasalar ABD ve Türkiye Dışişleri bakanlarının Singapur’da bu sabah yaptığı toplantının neticelerine odaklanırken, ABD Dışişleri Bakanlığı Pompeo ve Çavuşoğlu’nun 2 ülke arasındaki sorunları çözmeye yönelik çalışmalarının sürmesi noktasında anlaştığını açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’ye yönelik yaptırımların ABD’li rahibin iadesi ile alakalı çok ciddi olduklarının bir göstergesi olduğunu belirtti. Pompeo’nun bu açıklamasından önce 5.09 civarlarında olan kur tekrar 5.1050’ye çıktı.

Aynıyla Karşılık Verecek

ABD, Türkiye’de tutuklu olan ve geçtiğimiz hafta ev hapsine alınan Brunson’ın serbest kalması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırımlarını açıklamıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığınca bu yatırımlara tepki olarak yapılmış olan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin bu yanlış kararından geri dönmeye çağrıldığı,  hiçbir amaca hizmet etmeyecek bahsi geçen saldırgan tutumun karşılığının gecikmeksizin aynı ile verileceği dile getirilmişti.

Analistler göre yaptırım kararına Türkiye’nin nasıl bir karşılık vereceğinin ve yaptırımların sürüp sürmeyeceğinin 2 ülke ilişkilerinin geleceği  ve piyasaların seyri açısından önemli olduğunu ifade ediyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.