Dokuma Atölyesinin İlkleri Oldular

Dokuma Atölyesinin İlkleri Oldular

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından kadınların el sanatları ile alakalı kendilerini geliştirmeleri ve unutulmak üzere olan değerlerin yaşatılmasını desteklemek için hayata geçirilen Dokuma Atölyesi projesinde ilk mezunlar …

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi El Emeği Pazarı ve İŞKUR tarafından iş birliği yapılarak organize edilen Dokuma Atölyesi projesinin ilk mezunlarını verdi. Anafartalar Kapalı Pazar Yeri’nde kadınlar için açılmış olan dokuma atölyesi hemen hemen 5 ay devam etti. Kursiyerlere Pamukkale Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerince unutulmaya yüz tutan kirkitli dokuma ve yöresel kilim dokuma gibi eğitimler verildi. 30 kadının katılımda bulunduğu kursta büyük bir beğeni toplayan eserler meydana çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kadınlara verdiği desteğini artırıp devamının geleceğini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, dokuma Atölyesi projelerinin ilk sonucunu hep beraber aldıklarını, unutulmaya yüz tutan değerlerin tekrardan hayat bulmasını istediklerini belirtti.

 

Aile Ekonomisine Katkı Sağlayacak

 

Kursun sonucunda çok güzel eserlerin meydana çıktığını dile getiren Ali Değirmenci, kendilerine bu olanağı sağlamış olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve kursta emek harcamış olan eğitmenlere çok teşekkür ettiğini, kendilerinin hem unutulmaya yüz tutmuş bu değerlerin tekrardan hayat bulmasını istediklerini hem de kursa katılımda bulunan kursiyerlerin bu kazandığı yetenekleri devam ettirip aile ekonomisine katkı sağlamalarını istediklerini sözlerine ekledi .

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.