Doğalgaz Kullananlar Dikkat!

Doğalgaz Kullananlar Dikkat!

Doğalgaza gelen yeni sistemle beraber vatandaş artık  fazladan para ödeyecek peki bu yeni  yaptırım ne?

A+A-

Yapılan yeni sistemde vatandaş artık ev ve iş yerine doğal gaz bağlatmak için(sayaç bağlantı malzemeleri ile sayaç montaj bedelleri) fazladan para ödemek zorunda kalacak. EPDK’nın verdiği karar ile Doğalgaz şirketlerine ait olan abonelerden istenen sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedelleri bu kapsamdan çıkarıldı. Doğal gaz şirketine ait olan işçilik, Proje,  malzeme kontrol ve onay harcamaları da artık dışa yani faturası vatandaşa kesileceğini ifade edildi.

 “Ödemeler Yetkili Teknik Servislere Yapılacak”

Doğal gazı ilk bağlayan vatandaşlara 1 kereliğine mahsus yapılan bağlantı bedeli, sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedeli de dahil edilip ödeniyordu.  Şimdi ise yeni sistem ile gelen yaptırıma göre yapılan abone ve bağlantı bedeli abone şirketlere değil, yetkili servislere ödenecek. Alınan karar ile alakalı açıklamada bulunan yetkililer; vatandaşın abone montaj işlemlerinin piyasada daha ucuza yaptırabilmeleri amacıyla değişikliğe gidildiğini belirttiler. Tüketici örgütleri, yapılan bu değişikliğin vatandaşın cebini daha da yakacağını ve maliyetlerin daha da yükseleceğini ifade etti.

Aboneler Ödeyecek

Abone bağlantı bedeli, doğalgaz şirketi ile abone arasındaki bağlantı anlaşmasının imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere tahsil ediliyor. Şimdiye kadar, abone bağlantı bedeli, sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedeli de dahil edilip hesaplanıyor ve aboneden tahsil ediliyordu.

Şimdi bu iki kalem maliyet aboneler tarafından yine üstlenilecek ancak ödeme artık dağıtım şirketleri yerine yetkili teknik servislere yapılacak. Ama yapılan bu değişikliğin uygulamada vatandaşlara çok daha büyük maliyet olarak yansıyacağı ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.