Diyetisyenler Günün’de Ramazan Bayramı Uyarısı

Diyetisyenler Günün’de Ramazan Bayramı Uyarısı

A+A-

Türkiye’de 1986 yılından bu yana 6 Haziranda kutlanmakta olan Diyetisyenler Günü dolayısı ile diyetisyenlik mesleğinin sağlık uygulamalarındaki ve insan hayatındaki rolü iyice vurgulanıyor.


 

PAÜ Hastanesi Başdiyetisyeni Selami Helvacıoğlu günün öneminden bahsetti; diyetisyenlerin insan yaşamında iyileştirmeler yapmaya doğumdan itibaren başladığını, anne sütünün önemini vurgulayıp emzirme sürecinin yaygınlaşması için gayret harcandığını, devam eden süreçlerde ise gerekli büyümenin sağlanabilmesi için her yaş grubuna ait olarak tüm besin öğelerinin belirlenerek bunların besinler veya besin takviyeleriyle sağlanması için gayret gösterdiklerini ifade etti.



Hayatın Her Aşamasında

Diyetisyenlik mesleği hayatın her anında ve her döneminde insan yaşamına dokunuşlarda bulunmakta. Gebelik sırasında uygun beslenme ile fetüsün yeterli şekilde gelişmesi için uygun beslenmenin ayarlanmasında yardımcı olmakta.

 

Sağlık kuruluşlarında 100 yatak başına 1 diyetisyen sayısı öngörülür. Diyetisyenler bununla birlikte sağlık kuruluşlarında yemekhane hizmetlerinden sorumlu yönetici olarak da görevler alabilirler.  

 

Bütün sağlık görevlilerinin önceliği olan sağlıkta önleyici etkinlikler çerçevesinde tüm dünyada ve Türkiye’de obeziteyle mücadele namına pek çok çalışma yapılmaktadırlar.

Pek Çok Faaliyet

 

Diyetisyenler yaptıkları çalışmaları önleyici faaliyet şeklinde obezite, diyabet, hipertansiyon ve benzeri hastalıkların meydana gelmesine engel olmadı için beslenme yapısının ayarlanması, uyarıcı faaliyetleri düzenlemek, broşürler hazırlamak vb. çalışmalarda bulunmaktalar.

 

Diyetisyenler hastalık ile tanışılmasından sonra, hastalık ile mücadelenin her döneminde hastanın sırdaşı ve yoldaşı rolünü almakta ve kişilerin hastalık ile mücadelesinde güç aldığı odaklar olmaktalar.

 

Başdiyetisyen Helvacıoğlu, önümüzdeki günlerde icra edeceğimiz Ramazan Bayramında bilhassa şeker hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri ile alakalı uyarıda bulundu ve tüm diyetisyenlere emeklerinden ötürü teşekkür edip Diyetisyenler Günleri’nin güzel çalışmalara vesile olması dilediklerini iletti.

 

 

   

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.