Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası'ndan DSO'ya Ziyaret

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası'ndan DSO'ya Ziyaret

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası'ndan DSO'ya Ziyaret

A+A-

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası heyeti, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger tarafından ağırlandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yavuzçehre, ziyaretçilere Denizli ekonomisi hakkında bilgi verdi. Yavuzçehre, “Denizli sanayisiyle yıllardan beri ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan, ihracatçı bir kentimiz. Tekstil konusunda hızlı teslimat yapabilen bir iliz. Her ne kadar ev tekstili ile ünlenmiş bir il olsak da son 10 yılda moda üreten, kendi tasarımlarını yapan konfeksiyoncuların olduğu bir il haline geldik. Kadın istihdamında da Türkiye genelinde 2. Sıradayız ve bununla gurur duyuyoruz.” dedi.

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, “6. Bölge teşviği olan bir bölgedeyiz; tekstil kent kurmaya çalışıyoruz. Diyarbakır güvenli bir bölge, bizde yaşanan sıkıntılar tüm Dünya’da yaşanan sıkıntılar.” diye konuşarak Denizlili tekstil sanayicilerini Diyarbakır’da yatırım yapmaya davet etti. Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane ise Diyarbakır ve Diyarbakır’daki sektörüler hakkında bilgi verdi.  Pervane, Diyarbakır’daki genç nüfus oranının Türkiye oranının üzerinde olduğunu ve bu nedenle istihdama önem verdiklerini vurguladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.