Dilucu Şehitleri Anıtı Törenle Açıldı

Dilucu Şehitleri Anıtı Törenle Açıldı

2015 yılında Dilucu Sınır Kapısı'nda gerçekleşen hain saldırıda şehit olan 13 polis memurunun hatırasını yaşatmak amacıyla inşa edilen Dilucu Şehitleri Anıtı, düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Dilucu Şehitleri İçin Yapılan Anıt Törenle Açıldı

Iğdır Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan anıtın yeri, Hasanhan köyünden Murat Akşi tarafından bağışlanırken, yapımını ise Kumtepe ailesi üstlendi. Her bir şehit için bir bayrağın dikildiği ve isimlerinin yer aldığı anıt, saldırının yaşandığı noktada yükseldi.

 

 

 

 

Törene Iğdır Valisi Ercan Turan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cavit Tütüncü, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya ve çok sayıda vatandaş, asker ve polis katılım sağladı.

 

 

Vali Turan, törende yaptığı konuşmada Iğdır'ın jeopolitik konumunun önemine dikkat çekerek, bu tür saldırıların birlik ve beraberliği bozamayacağını vurguladı.

 

 

"Bu topraklarda şehit düşen kahraman polislerimizin fedakarlıkları unutulmayacak. Onlar bu anıtta ölümsüzleşti," dedi.

 

 

AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 

 

 

 

"8 Eylül 2015 tarihinde Dilucu Sınır Kapısı'ndaki görev yerlerine giderken hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 kahraman polisimizin hatırasını yaşatmak üzere İl Emniyet Müdürlüğümüz, Iğdırlı Kumtepe Ailesi ve Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Dilucu Şehitleri Anıtı’nın açılış törenini gerçekleştirdik.

 

 

Bu vesile ile Dilucu Şehitlerimizi ve vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla anıyoruz."

 

 

Açılışın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okunarak anıta karanfiller bırakıldı.

 

 

 

 

Kaynak : Allahverdi Şıktaş / Yeşil Iğdır Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.