Dikkat! Telefonu Bu Şekilde Kullanmayın

Dikkat! Telefonu Bu Şekilde Kullanmayın

Hatalı cep telefonu kullanımından ötürü, baş, boyun ve sırt ağrılarında artış meydana geldiği ve bu konuya dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

A+A-

Teknoloji çağının vazgeçilmezi olan akıllı telefonların yanlış kullanımı durumunda omurgada ciddi sorunların meydana geldiği ve baş, boyun ağrısından sırt ve duruş bozuklukları gibi kişinin fiziksel görünüşüne kadar etkilediği belirtildi.  Ayrıca telefon kullanımının, vücuttaki kronik ağrı döngülerini de beraberinde getirdiği, telefonu 2 elle tutmak yerine, tek elle kullanmanın daha doğru olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Vücuda Çok Yük Biniyor

Ortalama bir insan başının 5,5 kg olduğunu ve telefon kullanımı esnasında başın 60 derece aşağı doğru eğilmesi ile vücudun bunu 27 kg olarak algıladığını ifade eden uzmanlar telefon kullanımı esnasında 5.5 kg olan başımızı eğer 15 derece öne doğru eğersek, vücudun bunu 12 kg olarak hissedeceğin, 45 derece öne eğerek telefonla, bilgisayarla, kitapla meşgul olursak 22 kg olarak hissettiğini ve bu şekilde vücuda çok yük binmesi ile duruş bozuklukların meydana geldiğini ifade ediyorlar.

Baş Ağrısı Yapıyor

Uzmanlar, kronik olarak yük binme sonrasında sırt ve boyun kavşağındaki kas gruplarında spazmların geliştiğini, kronik ağrı döngülerinin oluştuğunu, bu seviyede kişi, istirahat etse de ağrılarının hafiflemediğini, çünkü; Kasın çok calışmadan ötürü artık kendisini korumaya aldığını ve kasıldığını, dinlenemediğini ve böylede de rahatlayamadığını, bunun tedavisinin kişinin günlük yaşam stilini değiştirmesi olduğunu dile getiriyorlar.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.