Dikkat! Tedavi Edilmezse Öldürüyor!

Dikkat! Tedavi Edilmezse Öldürüyor!

PAÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları AD. Başkanı Prof.Dr.Sibel Pekcan “Dünya Zatürre Günü” münasebeti ile zatürre hastalığının tedavi edilmediği takdirde ölüme sebep olabileceğini söyledi.

A+A-

Prof. Dr. Pekcan Zatürre ( Pnömoni ) hastalığının belirtileri ve tedavisi ile alakalı bazı açıklamalar yaptı. Zatürre’nin, akciğerlerin akut infeksiyonu olarak tanımlanabildiğini ve bakteri, virüs, mantar gibi değişik mikroplar ile meydana gelebildiğini ifade eden Pekcan, en sık görülen, hekime başvurmaya sebep olan ve en fazla ölüme yol açabilen hastalıklar arasında olduğunu, bilhassa çocuklarda, 65 yaş üstü yaşlılarda, kronik bir hastalığa sahip olanlarda (böbrek, şeker, kalp veya akciğer hastalığı gibi), sigara kullananlarda, bağışıklık sistemini baskılayan bir hastalık veya ilaç kullanımı varlığında çok daha sık görüldüğünü, iç ortam hava kirliliğine yol açan odun-tezek dumanı solumanın, kalabalık evlerde yaşamanın ve bilhassa çocuklar için ebeveynlerinin içtiği sigaranın dumanını solumanın da zatürreye yakalanma ihtimalini artırdığını, toplumda gelişen pnömonilerin, tüm dünyada hastane başvurularının, tedavi giderlerinin, iş-okul günü kayıplarının ve ölümlerin önemli bir bölümünden sorumlu olduğunu ifade etti.

Görülme sıklığı:

Son zamanlarda antibiyotiklerin yaygın bir şekilde kullanılmasına ve etkin bağışıklama politikalarına bağlı olarak infeksiyon hastalıklarından ölümlerin gittikçe azalmakta iken, toplumda gelişen pnömonilerin halen yüksek hastalık ve ölüm nedeni olduğunu ifade eden Pekcan açıklamalarını şöyle sürdürdü:


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.