Dikkat! Bu Tuzağa Her An Düşebilirsiniz

Dikkat! Bu Tuzağa Her An Düşebilirsiniz

Dolandırıcıların son yöntemi herkesi şaşırttı. Dikkat edin kimlik bilgileriniz kimsenin eline geçmesin…

A+A-

Kimlik bilgileriniz yanlış insanların eline geçtiği zaman başınıza her şey gelebilir. Son dolandırıcılık yöntemi de bununla ilgili.

 

Alınan bilgilere göre dolandırıcılar ellerine geçirdikleri kimlik bilgileri ile İcra Dairesine gidiyorlar. Buraya sizin hakkında 18.40 TL başvuru harcı yatırıyorlar ve ilamsız icra takibi başlatıyorlar… Borç hanesine de akıllarına ne gelirse yazıyorlar. Artık vicdansız vicdanlarına kalmış bir durum. Bu belki 250 TL belki de oluyor 2500 TL…

 

Daha sonra kapınıza bir postacı dayanıyor ve size ödeme tebligatını imza karşılığında veriyor. Açıp, bakıyorsunuz, okuyorsunuz ve bir anda şoke oluyorsunuz, kimin gönderdiğine bakıp o kişiyi tanımadığınızın farkına varıyorsunuz, sağa sola sorup yanlış bilgiler ile  “Boş ver” deyip yanlışlık olmuştur diyerek yırtıp atıyorsunuz ama iş burada bitmiyor.

1 Hafta İtiraz Süresi

Size gelen bu bildirimin itiraz süresi 1 hafta. Eğer 1 hafta içinde itiraz etmez ve hiçbir şey yapmazsanız borcu da kabul etmiş oluyorsunuz ardından da haciz memurları kapınıza dayanıyor.

 

Eğer konuyu takip edip dava açarsanız dolandırıcılar itiraz iptal davası açamıyorlar çünkü o zaman foyaları meydana çıkıp ifşa olacaklar. O yüzden sizi bırakıp başka bir kurbanın peşine düşüyorlar. Dikkat edin ve siz de bu tuzağa düşmeyin.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.