DİBALİ: ‘İslam Dünyasının Kılavuzu Yeniden Diriliş Olacaktır'

DİBALİ: ‘İslam Dünyasının Kılavuzu Yeniden Diriliş Olacaktır'

Millet Partisi Genel Başkan Aykut Edibali, Ankara İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğinde konuklara hitap etti: “İslam dünyasının bugünkü ve gelecekteki kılavuzu yeniden diriliş olacaktır. Çünkü insan her gün yeniden dirilir. Her gün kendimizi yenide

A+A-

Bilge Lider Edibali’nin konuşmasından seçmeler:

‘RAMAZAN AYINI ŞEREFLİ KILAN KUR’AN’DIR’

“Ramazan Kur’an ayıdır, murakabe, muhasebe ayıdır. Bu ayda O mübarek Kitap’ın (Kur’an’ın) inişi Ramazan ayını şerefli kılmıştır. O’nda bir gece vardır ki, şu kadar aydan, şu kadar seneden daha muteberdir. Zamanları kutsal kılan, onda cereyan etmiş olan olaylardır… 570 senesini diğer herhangi bir seneden daha değerli kılan, 570 tarihinde insanlığın kurtarıcısı son Peygamber, Muhammed Mustafa dünyaya gelmiştir. Onun için 570 tarihi mübarektir, kutsaldır… 29 Mayıs 1453 tarihi de keza kutsaldır...

Tarihimize baktığımızda büyük eserler ortaya koyan ecdadımızın bütün senelerini birer altın yıl halinde değerlendirdiklerini görürüz… Bize düşen onları hatırlamaktır, hatırlatmaktır, yaşamaktır, yaşatmaktır.”

‘HER GÜN YENİDEN DİRİLMELİYİZ’

“Mesela diyoruz ki İslam Rönesansı! Rönesans batı kökenli bir kelimedir. Yeniden diriliş anlamına gelir. İslam dünyasının bugün de ve gelecek asırlarda da kılavuzu yeniden diriliş olacaktır. Çünkü insan her gün yeniden dirilir, yeniden diriliyoruz. Her gün kendimizi yeniden inşa etmek mecburiyetindeyiz. Rasulullah, ‘İki günü bir olan ziyandadır.’ buyuruyor. Demek ki, bugün düne göre ben, ilim olarak, fikir olarak, imkan olarak dünü aşmalıyım. Dolayısıyla Müslüman ‘Ebu’l vakt’tir. Yani vaktin önündedir.”

‘MÜCADELE BİRLİĞİ’Nİ BEN KURDUM’

“Mücadele Birliği hareketini ben kurdum, -öğünmek gibi olmasın- 5-10 arkadaşımızla... Mücadele Birliği bu milletin düşmanlarına karşı bütün şer güçlere karşı; milleti savunmuştur, dini, vatanı, bayrağı, devleti savunmuştur… Hayırlı bir iş yaptık. Rahmetli İsa Yusuf Alptekin ve arkadaşları Doğu Türkistan’dan gelmişler. Bağrımıza bastık, kucakladık. Balkanlarda Aliya İzzetbegoviç’i baş tacı ettik… Dolayısıyla, İslam için, Türkiye, Türk dünyası, İslam dünyası için, bu ülkenin birlik ve dirliği için mücadele etmiş Türkiye’deki veya başka yerlerdeki bütün gelmiş geçmişlerimize, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Eserlerine, emanetlerine sahip çıkma irademizi bütün dünyaya ilan ediyoruz… Allah, bizi şehit çocuklarımızın başını okşayan ellerden eylesin. Bu güzel hizmeti hep birlikte yapacağız, inşallah...”

‘İŞTE DEMOKRASİ, İŞTE İSTİŞARE’

“Cami… Cami toplayan demek. Neyi toplar? İnsanları toplar, Müslümanları toplar. Topluyor mu peki?.. Camilerimizi gerçekten cami haline getirmeliyiz, mescitlerimizi mescit, namazı namaz haline getirmeliyiz. Bereketli hale getirmeliyiz. Bunun temeli ihlastır, samimiyettir… Cami insanların sorunlarını konuşacakları, istişare edecekleri, meşveret yapacakları yerdir.

Hz. Ömer hutbe irat ederken, cemaatten bir adam, Ömer’e üzerindeki ceketin hesabını sorar. Burada en küçük bir saygısızlık yok, isyan yok. İşte demokrasi bu! İstişare bu!.. İstişare Allah’ın emri, Peygamberin öğretisi. İstişare etmek bir devlet başkanını küçülmez, büyütür…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.