DGC'de Büyük Buluşma

DGC'de Büyük Buluşma

Ege Gazeteciler Federasyonu'na üye cemiyet başkanları Denizli'de buluştu.

A+A-

Ege Gazeteciler Federasyonu'na üye olan cemiyet başkanları Denizli ilinde bir araya geldiler. Denizli Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğini yapmış olduğu toplantıya EGF Başkanı Mehmet Abdioğulları başkanlık yaptı.

Afyon, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Muğla, Fethiye ve Manisa illerinin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları katılımda bulundu. Toplantıda 24 Temmuz Basın Bayramı sebebi ile organize edilecek etkinlikler, Ege Gazeteciler Federasyonu'nun planlamış olduğu proje ve etkinlikler hakkında da değerlendirme yapıldı. Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Ege Bölgesi cemiyetlerinin bir araya gelmiş olduğu toplantıya ev sahipliği yapmış olan Denizli Gazeteciler Cemiyeti ( DGC ) yönetimine teşekkürlerini iletti.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti

Denizli ili Ege bölgesinde medya sektöründe en etkin şehirlerden bir tanesi. 1909 senesinde Mustafa Naili Küçüka’nın çıkarmış olduğu Hülasa gazetesi ile başlamış olan basın hayatını dinamik bir biçimde devam eden Denizli, ilk mesleki örgütlenmesine 70’lerde başladı. 1970’de kurulmuş olan Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin tüzüğü ise 1973 tarihinde yayımladı. Cemiyetin İlk Başkanı ise Erol Özbal’dır. Cemiyet 1995 senesine dek tek çatı altında faaliyetlerine devam etti. 18.10. 1999 tarihinde Pamukkale Gazeteciler Cemiyeti Derneği kuruldu. Aynı şehirde, 2 dernek olması hem sektörde, hem de kurumsal temsil anlamında sorunlar meydana getirdiğinden 2000 senesinde 2 dernek birleşti. Denizli Gazeteciler Cemiyeti tüzel kişiliği fesh edilip, Pamukkale Gazeteciler Derneği’nin adı Denizli Gazeteciler Cemiyeti Derneği olarak değiştirildi ve 2 dernek tek çatı altında görevini yapmaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.