DGC Başkanı Uyardı,''Çakma Gazetecilere Kanmayın''

DGC Başkanı Uyardı,''Çakma Gazetecilere Kanmayın''

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, yaklaşan seçimler öncesinde milletvekili adayları ve siyasilere çağrı da bulundu

A+A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, yaklaşan seçimler öncesinde milletvekili adayları ve siyasilere çağrı da bulundu. Varol yaptığı yazılı açıklamada seçim dönemlerinde ortaya çıkan ve mantar gibi türeyen gazete ve gazetecilere siyasilerin itibar etmemesini istedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol açıklamasında yaklaşan 1 Kasım seçimleri için siyasi parti temsilcilerine ve milletvekili adaylarına seslenerek, seçim dönemlerinde türeyen gazete ve gazetecilere itibar edilmemesini istedi. Varol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Her seçimde olduğu gibi, bu seçimler öncesinde de mantar gibi türeyen gazetelerin çıktığını görüyoruz. Siyasilere çağrım şudur. Bu tür gazetelere veya gazeteciler itibar etmeyin. Seçim öncesinde çıkıp, seçimden sonra kaybolan bu tür yayınlar, hem adaylara hem mesleğimize zarar veriyor. Maalesef sektörümüzde bununla ilgili bir kanun ve yaptırım olmadığı için, basın savcılığı, Valilik, belediye, polis, SGK, Maliye buna engel olamıyor. Gerçekten gazetecilik yapan arkadaşlarımıza da zarar veren bu oluşumlar, mesleğimize bakış açısını olumsuz yönde etkiliyor. Siyasilerden isteğimiz şudur ki, size röportaj veya reklam için gelen gazetecilere hangi kurumdan geldiklerini ve herhangi bir basın örgütüne üye olup olmadıklarının sorulmasıdır. Bunun Denizli Gazeteciler Cemiyeti veya diğer basın meslek örgütleri de dahildir. Çünkü bu tür çakma gazeteciler, seçim öncesinde gazeteci kisvesi altında, gerçek gazetecilerin, televizyoncuların, radyocuların bu mesleği gerçekten yapan insanların hakları gasp ederek, hem mesleğimize hem de, siyasilere zarar veriyor ve bu işten ekmek kazananların hakkını yiyor” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.