Dev Holding TMSF'ye Devredildi

Dev Holding TMSF'ye Devredildi

FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, 31 şirkete atanan kayyumların da yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, 31 şirkete atanan kayyumların da yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında savcılık, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 31 şirkete daha önce atanan kayyumlara ait tüm yetkilerin TMSF'ye devredilmesi talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül tarihinde yayınlanan 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 19/1. maddesi uyarınca, söz konusu 31 şirkete daha önceden atanan kayyumların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine ve devirle birlikte mevcut kayyumların görevlerinin sona ermesine karar verdi.

Soruşturma kapsamında kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredildiği şirket sayısı 74'e yükseldi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.