Destici'de; İhraç Ederim Haaa!...

Destici'de; İhraç Ederim Haaa!...

Bu sınır aşılırsa Büyük Birlik Partisi kendi tüzel kişiliğine camianın tümünü korumak adına elbetteki hukukunu işletir" dedi.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Mecidiyeköy'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, 16 Nisan'da yapılacak referandumda parti içinde yapılan istişarelerin ardından 'Evet' kararı aldıklarını söyledi. 

Bu kararı almalarındaki en önemli etkenlerden birinin Türkiye'nin darbe anayasasıyla oluşturulan bir sistemle yönetilmesi olduğunu vurgulayan Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana bu darbe anayasasıyla oluşturulan bu antidemokratik sisteme karşı olduğumuzu ve mutlaka bu sistemin değişmesi gerektiğini ifade ettik. Dolayısıyla önümüzde böyle bir fırsat var. Büyük Birlik Partisi olarak milletimiz için, Türkiye için bu anayasa değişikliği teklifini darbe anayasasından kurtarmanın bir yolu olarak görüyoruz" diye konuştu.

Destici, BBP'nin 'Evet' kararını alırken izledikleri yolu ve yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Biz bu kararı alırken partimizin bütün kurullarıyla istişare ettik. Hatta bununla kalmadık, daha önce partimizde görev yapan arkadaşlarımızla görüştük. Bu işin ilimini yapan arkadaşlarla görüştük. Yurtdışındaki soydaşlarımız ve dindaşlarımızla görüştük. Onların hepsinin görüşlerini aldık. Tabanımıza sorduk. Kendi yaptığımız çalışmalarda taban eğiliminin de bu yönde olduğunu gördük. 16 Nisan'a kadar en yüksek oranda 'Evet' diyen tabanlardan birisinin Büyük Birlik Partisi tabanı olacağını sandıkta göreceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.